Antalya'da Avrupa'ya Örnek Okul

Haberler25 Kasım 2017
1.2B OKUNMA
Paylaş

Antalya’da tropik meyve üretim denemesi yapılan Aysel Akın-Klaus Wagner Meslek Lisesi, Avrupa’daki okullara rol model oldu. AB’den bir çok okul iş birliği başvurusu yaptı 

Antalya'da tarım üretimi alanında nitelikli ara eleman yetiştirmek amacıyla 2009'da açılan Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupalı okulları kıskandırdı. 2 bin dönümlük açık ve 500 metrekarelik örtü altı tarım alanına sahip okulda, tropik meyve, sebze ve peyzaj bitkileri üretimiyle ilgili uygulamalı eğitim veriliyor. Okulun uygulamalı eğitimi, Avrupa okullarına rol model oldu. 
 
İŞBİRLİĞİ 

Avrupa'daki okullardan öğretmen ve okul yöneticilerinin Antalya'ya geleceğini anlatan Hüseyin Koşargelir, "Okulumuzdaki uygulamalı eğitim düzeni, Avrupa'daki diğer okullara örnek oldu. Buradaki uygulamaları inceleyecekler. Bu düzeni kendi okullarına da taşımak istiyorlar" ifadelerini kullandı. Koşargelir, "300 öğrencimiz var. Çocuklarımız çelikten ve tohumdan üretim, budama, hasat gibi tarımsal üretimin her aşamasıyla ilgili uygulamalı eğitim alıyor. Okulumuzda peyzaj, sebze ve meyve yetiştiriciliği, süs bitkileri ve kesme çiçek gibi branşlarımızda var" diye konuştu. 
 
TROPİK BAHÇESİ DE VAR 

Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama alanında patlıcan, domates, biber, patates ve soğan gibi sebze ve meyvelerin farklı türlerinin yanı sıra, peyzaj bitkileri ve egzotik meyvelerin üretimi de yapılıyor. Okul serasında, pasifflora, goji berry ve guava gibi farklı egzotik bitkiler yer alıyor. Ayrıca otellerin peyzajında kullanılan çok sayıda farklı bitki türü de çelikleme yöntemiyle çoğaltılıyor. 
 
UYGULAMALI EĞİTİM 

Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Koşargelir, projenin tarım eğitimi alanında farklı yöntemlerle ilgili deneyim paylaşımı ve öğrencilerin işe dayanıklılıkları, iş ve meslek adabını ölçmeye yönelik olduğunu söyledi. Bugüne kadar gidilen 4 okuldan öğrencilerin yüksek değerlendirme notları ile döndüğünü belirten Koşargelir, "Okulumuz uygulamalı eğitim ile diğer okullardan ayrılıyor. Proje ortağı okulların müdürleri, öğrencilerimizin teorik bilginin yanı sıra pratik bilgiye de sahip olmasından çok etkilendi" dedi. 
 
6 ÜLKEDEN 7 OKUL 

Fransa'dan 2, İtalya, Yunanistan, Polonya ve Bulgaristan'dan birer okulun katılımıyla 2016'da 'Sürdürülebilir Eğitim' alanında ortak bir projeye dahil olan okulun öğrencileri ve meslek öğretmenleri bu ülkelere giderek eğitim aldı. Ay sonunda Yunanistan'a gidecek olan öğrenciler, nisanda ise Polonya'nın yolunu tutacak. Proje paydaşı yurtdışındaki okullardan öğrenciler ve öğretmenleri ise mayıs ayında Antalya'ya gelecek. 

Kaynak: https://www.sabah.com.tr



1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!