Antalya'da Her Yer Sinema

Haberler26 Eylül 2013

Antalya Büyükşehir Belediyesi – Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen açık havada film gösterimleriyle Antalya’nın ilçe, belde ve köylerini de kapsayan çok geniş bir coğrafyada sinema keyfi yaşanacak. Gazipaşa, Akseki, Kaş, İbradı, Korkuteli, Serik, Demre ve bu ilçelere bağlı çok sayıda belde ve köyde dönüşümlü olarak açık havada film gösterimleri yapılacak.

Bu ilçe, belde ve köylerde 26 Eylül’den itibaren her akşam saat 20:00’de başlayacak film gösterimleri 2 Ekim’e kadar devam edecek. 26 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Kaş, Kaş Kalkan; Demre; Finike, Finike Turunçova, Finike Hasyurt; Korkuteli, Korkuteli Yazır; Elmalı, Elmalı Yuva Köyü; Kumluca Mavikent, Kumluca Kültürpark; Kemer; Serik, Serik Abdurrahmanlar, Serik Gebiz, Serik Karadayı; Aksu Kundu, Aksu Pınarlı, Aksu Çalkaya; İbradı; Akseki; Manavgat, Side, Manavgat Taşağıl, Manavgat Çolaklı;  Alanya, Alanya Oba, Alanya Mahmutlar ve Gündoğmuş’ta açık hava sineması nostaljisi yaşanacak. 

Altın Portakal Bahçesinde Gurbet Kuşları

Açık hava sinemaları programı Antalya kent merkezinde 3 Ekim’de başlıyor. Minicity arkasında nostaljik bahçe sineması olarak kurulacak 50. Yıl Açık Hava Sineması’yla geçmişe yolculuk başlatılacak. Tahta çitlerle çevrili, ahşap sandalyelerle döşenmiş “50. Yıl Açık Hava Sineması”nın 3 Ekim’deki açılışında 1. Altın Portakal Film Festivali’nde (1964) en iyi film ödülüne değer görülen Gurbet Kuşları’nın özel gösterimi yapılacak. Eski bahçe sinemaları keyfini yeniden yaşatacak 50. Yıl Açık Hava Sineması, farklı film gösterimleriyle her gün saat 20.00’de başlamak üzere 11 Ekim’e kadar devam edecek.

50. Yıl Açık Hava Sineması’nın yanı sıra altı noktada daha sabit açık hava sineması kurulacak. Değirmenönü Heykel Parkı, Uncalı 23 Nisan Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Yenimahalle Kültür Merkezi, Döşemealtı TOKİ, Aksu Kültür Merkezi olmak üzere bu altı noktada gerçekleştirilecek gösterimler 4 Ekim’de başlayıp 11 Ekim’e kadar sürecek.

Gezici sinemanın dönüşümlü gösterimleri 4 – 10 Ekim’de 

Antalya merkezde dönüşümlü olarak düzenlenecek açık havada film gösterimleri ise 4 – 10 Ekim tarihleri arasında 21 noktada gerçekleşecek. 4 – 10 Ekim arasında açık hava sineması kurulacak noktalar şu şekilde:

Konyaaltı: Akdeniz Üniversitesi Olbia Amfiteatrı, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdu, Çakırlar İlköğretim Okulu.

Döşemealtı: Asmek, Çocuk Kültür Merkezi, Dağbeli, Bademağacı.

Kepez: Dokuma Barış Taksi yanı, Karadenizliler Derneği önü, Kızılarık Pazaryeri, Teomanpaşa Kapalı Pazar yanı, Baraj Mahallesi açık pazar alanı, Çamlıbel Kültür Çadırı, Habipler Mahallesi kapalı pazar yanı.

Muratpaşa: Kent Meydanı, Yavuz Özcan Parkı amfi tiyatro, Kaleiçi Yat Limanı, Güzeloba Asmek, Al Yazmalım Anıtı yanı / Palmiye Park, Santral Mahallesi açık pazar alanı, Meydan Tramvay Durağı yanı. Açık havada gerçekleşecek tüm film gösterimleri saat 20:00’de başlayacak olup ücretsiz olarak izlenebilecek.



Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!