Antalya'da Karda Resim Yapılacak

Haberler26 Şubat 2015

Antalya'nın Akseki İlçesi 'karda resim' sanatına ev sahipliği yapacak, çok sayıda sanatçı beyaz örtü üzerinde toz boyalarla resim ve desenler oluşturacak. 'Kar Resminin 40'ncı Yılı' etkinliği 9 Mart Pazartesi günü Göktepe Yaylası'nda gerçekleştirilecek.

3 gün sürecek etkinliğin koordinatörlüğünü, dünya da kar üzerine resim yapan ilk sanatçı olarak bilinen ressam Yücel Dönmez üstlendi. İlki geçen yıl Saklıkent'te denenen etkinlikte, ressam Gülsen Zengin'in 'Eriyen Gülümsemeler' adlı kavramsal çalışması, bu etkinlikte de yerini bulacak.

Sıra Dışı Sanat Grubu'nun etkinliğinde, ünlü modacı Nebahat Çağıl ise özel elbise tasarımlarıyla kar üzerinde temsili 'kar perisi' olacak. Etkinliğe, Türkiye'nin birçok ilinden resim, heykel, seramik sanatçıları katılacak, çekilecek fotoğraflar dünyanın birçok ülkesinde sergilenecek.
Yücel Dönmez, ilkini 1975 yılında Uludağ'da gerçekleştirdiği 'karda resim' çalışmasını, daha sonra Palandöken'de devam ettirmişti. 1993 yılında da Amerika'nın Chicago şehrindeki Milenyum Parkı boyalarla renklendiren Dönmez, 1996 yılında ise ikinci kez Uludağ'a çıkıp, 10 bin metrekarelik karlı alanı boyamıştı.



Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!