Antalya 45 Bin 500 Adet Köfte Siparişi ile 4. Sırada

Haberler03 Ekim 2018
3.1B OKUNMA
Paylaş

Köfte, acıktığımızda ilk aklımıza gelen enfes lezzetlerden biri. Yemeksepeti, sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında farklı çeşitlerle ve isimlerle rastlayabileceğimiz bu evrensel lezzeti mercek altına aldı ve kullanıcılarının köfte alışkanlıklarını araştırdı. Yemeksepeti, 67 kentteki 9,5 milyon kullanıcısının 2018’in ilk 8 ayında verdiği siparişleri inceleyerek Türkiye’nin köfteyi en çok seven kentlerini açıkladı. Bu rapora göre; Antalya yılın ilk 8 ayında 45 bin adet siparişle köfteyi en çok seven 4. kent oldu.

Antalya’nın Favorisi Izgara Köfte
Antalya yılın ilk 8 ayında 45 bin 500 adet sipariş vererek köfteyi en çok seven kentlerden biri olarak dikkat çekti. Antalyalıların gözdesi ise ızgara köfte oldu. Antalya’da verilen toplam siparişin yüzde 40’ı ızgara köfte.

Her Ay 270 Bin Adet Porsiyon Köfte Yiyoruz
Ülke genelinde Yemeksepeti üzerinden ayda ortalama 270 bin adet köfte siparişi verilirken, Yemeksepeti kullanıcıları yılın ilk 8 ayında yaklaşık 2 milyon fazla köfte yedi.

Köfte Deyip Geçmeyin, 5 Bine Yakın Çeşidi Var
Hem doyurucu hem sağlıklı olmasıyla 7’den 70’e herkesin sevdiği köftenin Yemeksepeti’nde malzemesinden, gramaj farklılığına kadar 5 bine yakın çeşidi bulunuyor. Yemeksepeti kullanıcıları köftenin en çok ızgarada pişenini tercih ediyor. Ayrıca, yenmesi daha kolay olan ekmek ve dürüm arası köfte siparişleri de porsiyon siparişlerine göre 2 kat daha fazla. Köfte türlerine göre tercihlerde ise; kasap, kaşarlı ve İnegöl köfte ilk 3’te yer alıyor.

Köfteyi En Çok Gazlı İçeceklerle Yiyoruz
Köfte öyle bir lezzet ki kimine göre ayran kimine göre gazlı içecekler ona en çok yakışanı. Yemeksepeti kullanıcılarına göre ise köftenin yanına en yakışan içecek gazlı içecekler. Köfte siparişlerinin yanında yüzde 46 ile en çok gazlı içerikler ikinci olarak ise %40 ile ayran sipariş ediliyor.

Köfteyi En Seven Yaş: 23
Çocukluğumuzdan bu yana en sevdiğimiz tatlar arasında olan köfte sevgisinin yaşı yok. Ancak Yemeksepeti bu lezzeti en seven yaşı da araştırdı ve 19-24 yaş arasındakilerin en çok köfte siparişi verdiklerini ortaya koydu. Bu yaş aralığında ise en çok 23 yaşındakiler köfte seviyor.

Köfte Saati: 19:00, Köfte Günü: Pazartesi
Yemeksepeti kullanıcılarının köfteyi en fazla sipariş ettiği saat 19.00 olurken, gün ise Pazartesi.



3.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!