Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde Koç Spor Fest Şampiyonları Belli Oldu

Haberler12 Mayıs 2019
2.5B OKUNMA
Paylaş

Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in bahar etabının beşinci ayağı tamamlandı. Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen Voleybol Süper Lig Yükselme karşılaşmalarında hem kadınlar hem de erkeklerde Giresun Üniversitesi birinci oldu. Briç Şampiyonası’nda Açık Takım kategorisindeki A Grubunda ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi şampiyon olurken, B Grubunda ise Koç Üniversitesi zirveyi elde etti. Spor Tırmanışı Şampiyonası’na kadınlar takım sıralamasında Bitlis Eren Üniversitesi, erkekler takım sıralamasında ise Süleyman Demirel Üniversitesi zirvede yer aldı.

Koç Holding’in üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturduğu, Türkiye’nin en geniş katılımlı spor organizasyonu Koç Spor Fest, bahar etabıyla üniversiteli sporcuların nefes kesen mücadelesine sahne oluyor. 62 branşta 26 bin üniversiteli sporcunun yarıştığı Koç Spor Fest’in bahar etabının beşinci ayağı, 6-7 Mayıs’ta Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde tamamlandı.

Giresun Üniversitesi Voleybolda Zirvede!

Koç Spor Fest kapsamında Antalya'da bulunan Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Voleybol Süper Lig Yükselme karşılaşmalarına kadınlarda 7 üniversite, erkeklerde ise 6 üniversite katıldı. Kadınlarda birinci Giresun Üniversitesi olurken Marmara Üniversitesi ikinciliği ve Fırat Üniversitesi üçüncülüğü elde etti. Erkek kategorisindeki sıralamasına göre; Giresun Üniversitesi birinci, Gaziantep Üniversitesi ikinci ve Haliç Üniversitesi üçüncü oldu. Müsabakalar sonucunda kadınlar ve erkekler gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar Süper Lig’e yükselmeye hak kazandı.


Briç Antalya’da Şampiyonlarını Buldu

Briç Şampiyonası’nda Kadınlar Takımlar Sıralamasında Balıkesir Üniversitesi zirveyi elde ederken, Ege Üniversitesi ikinci, İstanbul Üniversitesi üçüncü oldu. Açık Takım kategorisindeki A Grubunda ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi şampiyon olurken, İstanbul Üniversitesi ikinci, Ege Üniversitesi üçüncü oldu. Açık Takım kategorisindeki B Grubunda ise Koç Üniversitesi zirveyi elde ederken, Galatasaray Üniversitesi ikinci, Balıkesir Üniversitesi üçüncü oldu.

Spor Tırmanışında Kadınlarda Bitlis Eren Üniversitesi, Erkeklerde Süleyman Demirel Üniversitesi Birinci!


Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları Spor Tırmanışı Şampiyonası’na kadınlarda 9, erkeklerde ise 12 üniversite katıldı. Kadınlar takım sıralamasında Bitlis Eren Üniversitesi zirvede yer alırken, Akdeniz Üniversitesi ikinci, Süleyman Demirel Üniversitesi üçüncü oldu. Erkekler takım sıralamasında ise Süleyman Demirel Üniversitesi zirvede yer alırken Bitlis Eren Üniversitesi ardından Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi sıralamayı takip etti. Bireysel Kadınlarda Akdeniz Üniversitesi’nden Asude Deniz Demirci şampiyon olurken, aynı üniversiteden Gaye Dilara Şahin İkinci, Bitlis Eren Üniversitesi’nden Rakiye Altunkaynak üçüncü oldu. Bireysel Erkekler sıralamasında ise; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden İsmail Öztürk birinci, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ahmet Yusuf Kılıç ikinci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Suat Ayan üçüncü oldu.

Gündüz Spor, Gece Athena Çoşkusu

Gündüz spor müsabakaları ve etkinliklerde keyifli anlar geçiren üniversite öğrencileri, akşam da alternatif rock müziğin en başarılı ve önemli grupları arasında yer alan Athena konserinde eğlendi. 2015’te Koç Spor Fest’in 10’uncu yılı kapsamında bu heyecanı 2. kez paylaşan Athena, Türkiye’nin dört bir yanına uzanan ve her yıl on binleri buluşturan, en büyük gençlik festivali sahnesinde ilk albümleri Skalonga’dan son albümleri Altüst’e kadar hit olmuş şarkılarının yanı sıra farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumladıkları repertuvarları ile gençlerle buluştu. Koç Spor Fest kapsamında, Setur’un desteği ile düzenlenen KSF Talks seminerinde ise Gonca Vuslateri ve Fırat Tanış öğrencilerle “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konu başlığı altında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.


2019 Koç Spor Fest Bahar Etabı’nda Yer Alan Yeniliklerle Mücadele ve Fair Play Ruhu Sahaların Dışına Taşındı

Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde yaklaşık 2 bin öğrenci, Koç Spor Fest’in programına bu yıl eklenen “Challenge Zone” isimli mücadele parkurlarına katılarak mücadele ve fair play ruhunu sahaların dışına taşıdı. Yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için faaliyet gösteren sivil toplum oluşumu “Adım Adım” iş birliğiyle düzenlenen ‘Adım Adım Kampüs Koşuları’nın beşincisi Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplam 70 öğrenci, Adım Adım Kampüs Koşuları’nda sivil toplum örgütlerinin bağış kampanyalarına destek oldu.

Akdeniz Üniversitesi, sporu merkezine alarak sağlıklı bir yaşam için farklı konularda pek çok içeriği yıl boyunca eğlenceli ve bilgilendirici bir yolla öğrencilerle buluşturan, aynı zamanda Koç Topluluğu şirketleri tarafından sağlanan fırsatlarla, öğrencilere kültür - sanat ve spor alanlarından aktiviteleri deneyimleme imkânı sunan istop isimli mobil uygulama ile de tanıştı.


Büyük Final, Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılında Samsun’da Yapılacak

Koç Spor Fest’in bahar etabındaki final müsabakaları, 13-14 Mayıs tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde yapılacak. Büyük finallerde, Jimnastik, Atletizm, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Yüzme, Futbol ve Dağ Bisikleti branşlarında 5 bini aşkın sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.

Bu yıl, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihinin 100. Yılında, Koç Spor Fest finalleri kapsamında diğer yıllardan farklı olarak tüm şehrin davetli olduğu büyük bir yürüyüş ve konser de düzenlenecek.“19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” isimli yürüyüşe şehrin tamamından çok geniş bir katılım bekleniyor.



2.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!