Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Bugün/ 8 Ekim Perşembe

Haberler08 Ekim 2020
1.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde heyecan giderek artıyor. Ulusal Belgesel Film Yarışması gösterimleri dün akşam sona erdi. Bugün, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın gösterimleri sona ererken, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması heyecanı başlıyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ise film gösterimleri ve söyleşilerle sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor.

FESTİVALDE BUGÜN / 8 EKİM PERŞEMBE

ULUSAL YARIŞMA EKİPLERİYLE SORU-CEVAP!

Azra Deniz Okyay’ın uzun süren elektrik kesintisinin yaşandığı bir günde yolları kesişen dört kişinin hikâyesini anlattığı “Hayaletler”  filminin söyleşisi 11.00’da; Tunç Şahin’in izleyiciye insan doğası, kabuller, arzular ve sistemler üzerinden heyecan verici bir hikâye sunduğu  “İnsanlar İkiye Ayrılır” 12.30’da film ekibinin katılımıyla Muammer Brav moderatörlüğünde AKM yanındaki Basın Merkezi’nde gerçekleşecek.


“GELİNCİK” VE “DERSAADET APARTMANI” ANTALYA’DA!

Orçun Benli’nin 90’lı yılların siyasi atmosferinde ve faili meçhullerin gölgesinde gelişen psikolojik gerilim türündeki filmi “Gelincik” 19.20’de; yıllar sonra Türkiye’ye dönen bir adamın aile yadigârı evini kurtarma mücadelesini anlatan Tankut Kılınç imzalı “Dersaadet Apartmanı” 22.00’da Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında film ekiplerinin katılımıyla izleyiciyle buluşacak.

ULUSLARARASI YARIŞMADA SON GÖSTERİMLER!


Ana Rocha de Sousa’nın İngiltere’deki Portekizli göçmen bir çift üzerinden, sesleri duyulmayan bir kesime ayna tuttuğu, Venedik’ten Orrizonti Geleceğin Aslanı ve Jüri Özel Ödülleri ile dönen filmi “Dinle” 19.20’de; Pamela Tola’nın; kardeşleriyle çıktığı yolculukta gençliğini ve yaşadıklarını yeniden gözden geçiren, evlilik uğruna nelerden vazgeçtiğinin farkına varan 75 yaşındaki bir kadını konu alan komedisi “Çelik Kızlar” 22.00’da Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında izleyiciyle buluşacak.

ULUSAL KISA METRAJ YARIŞMASI GÖSTERİMLERİ BAŞLIYOR!

Ulusal Kısa Film Metraj Yarışması heyecanı başlıyor. Fehmi Öztürk’ün “Bir Annenin Sonatı”, Murat Uğurlu’nun “Tapınak”, Irmak Karasu’nun “Mamaville”, Emre Birişmen’in “Buhar”, Melik Kuru’nun “Biz Bir Aileyiz”, Ayris Alptekin’in “Ondan Bahsetmiyorum” adlı kısa filmleri 19.20’de Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimi sonrası film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.


ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİLERİN KONUĞU KIVANÇ SEZER!

Altın Portakal Sinema Okulu kapsamında sinema yazarı ve akademisyen Ahmet Gürata moderatörlüğünde yönetmen Kıvanç Sezer ile “İlk Filmimi Nasıl Çektim?” başlığı altında gerçekleşen söyleşi, festival YouTube kanalında olacak.


1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!