Antalya Bayramda Yüzde Yüz Doldu

Haberler19 Temmuz 2021
2.2B OKUNMA
Paylaş

"Turizmin başkenti" Antalya'da, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Kente gelen yerli ve yabancı turistler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, Lara ve Sarısu plajlarına akın etti. Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü, nem oranının yüzde 66 olarak kaydedildiği kentte, sahillerde oluşan yoğunluk dikkati çekti. Bazı tatilciler kıyıdaki palmiye ağaçlarının altında yürüyüş yaptı, bisiklet sürdü. Çok sayıda kişi ise park ve kafeleri tercih etti.

Kentte tedbirleri arttıran polis ve jandarma ekipleri, tatilcileri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymaları konusunda ayrıca uyardı. Meteoroloji yetkilileri ise yarın ve Kurban Bayramı'nın üç gününün kentte az bulutlu ve açık havanın hakim olmasını beklediklerini bildirdi.

Yetkililer, bayramın son günü için ise sahil kesiminde parçalı bulutlu hava, iç kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmininde bulundu.


Antalya Bayramda Yüzde Yüz Dolu 

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Şu an itibarıyla Kaş’ta hemen hemen yüzde 100 doluluğa ulaştık. İlçemizin nüfusu 61 bin ve şu an itibarıyla ve bayram sürecindeki hizmet verdiğimiz nüfus 300 bine yakın olacak” dedi. Konyaaltı’ndaki bir otelin genel müdürü Mehmet Şahin, “Şu an ağustos sonuna kadar ilk başta aile odası yok, bayram satışlarını kapatalı ise yaklaşık 20 gün oldu. Hâlâ çok yoğun rezervasyon talebi geliyor” dedi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da, “Son yılların en çok seyahat edilen Kurban Bayramı olacak. Akdeniz ve Ege’de artık rezervasyonsuz gidenlerin de yer bulması çok zor” diye konuştu.

Çadır Bile Kuracak Yer Yok


Lüks tatil merkezi Belek bölgesinde bir başka otelin genel müdürü Ali Kızıldağ ise, otel olarak 2 bin eurodan başlayıp 20 bin euroya kadar gecelik fiyatı olan villaların bile bayram döneminde tamamen dolduğunu dile getirdi. Butik turizm merkezleri Çıralı, Olimpos ve Adrasan bölgesinde de bütün tesislerin yüzde 100 doluluğa ulaştığı, çadır
kuracak bile yer kalmadığı görüldü.

Tekne Turları da Dolu

Tekne turları da birçok bölgede doldu. Maldivler’e benzetilen Adrasan açıklarındaki Suluada tekne turları, bayram boyunca günler öncesinden yüzde 100 doluluğa ulaştı. 120’si Adrasan’da, Çıralı ve Olimpos’la birlikte bölgede toplam 150 tur teknesi olduğunu belirten tur teknesi sahibi Kudret Acar, “Adrasan’ın 4 bin nüfusu var, bayramda 30 bini aşması bekleniyor” dedi.

 



2.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!