Antalya Büyükşehir Belediyesin’den Çallı’ya Modern Üst Geçit

Haberler01 Ocak 2014

Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem güzergahında Çallı’ya yaya üst geçidi yapıyor. Gemi görünümlü modern üst geçit, engelli asansörlü ve yürüyen merdivenli olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Fatih Üstgeçidi’nin ardından raylı sistem güzergahındaki ikinci üst geçidi Vatan Bulvarı üzerine inşa edeceklerini söyledi. Akaydın, Vatan Bulvarı üzerinde oluşan yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle kazalar yaşandığına dikkat çekerek, “Can kaybını engellemek ve engelli vatandaşların ulaşımını rahatlatmak üzere tasarladığımız üst geçit projesi Çallı yer altına durağının giriş noktasında yapılacak” dedi.

Gemi Görünümlü


Başkan Akaydın üst geçitle ilgili şu bilgileri verdi: “İhalesini gerçekleştirdiğimiz Vatan Bulvarı üst geçidi 25 metre açıklıklı çelik konstrüksiyon taşıyıcı sisteme sahip olacak. Üst geçitte 2 adet panoramik engelli asansörü ve 1 adet yürüyen merdiven bulunacak. Genel görünümü bir geminin gövdesini andıracak üst geçidin zemin kaplaması 3 santimetre üzeri yakılmış granitle, asansör giriş tabliyeleri ise ahşap iroko zeminle kaplanacak. LED ışıklandırma kullanılacak Vatan Üstgeçidi’nin gündüz olduğu kadar gece görüntüsü de kente görsel bir güzellik katacak.”


Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!