Antalya Devlet Opera ve Balesi Kasım Ayı Programını Açıkladı

Haberler28 Ekim 2022
1.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi Kasım ayında sanatseverler için dolu dolu bir program hazırladı. Antalya Devlet Opera ve Balesi 3 opera, 3 bale, 1 müzikal, 2 çocuk oyunu ve 4 konser olmak üzere toplam 13 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Yeni Sezonun İlk Prömiyeri 'La Boheme' Operası

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde, dünyaca ünlü besteci Puccini’nin ‘La Boheme’ operasının hazırlık çalışmaları tüm yoğunluğuyla devam ediyor. 26 Kasım Cumartesi saat: 20.00’de prömiyeri gerçekleştirilecek eser rejisör Yiğit Günsoy tarafından sahneye konuluyor. Orkestrayı şef İbrahim Yazıcı’nın yöneteceği tek ara ile sahnelenecek dört perdelik eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek ve çocuk korosu Sinem Emine Ulusoy tarafından çalıştırılıyor. Dekor ve kostümü ile göz dolduracak eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor. Prömiyerin ardından eser 29 Kasım Salı saat: 20.00’de tekrar sahnelenecek.

'Sihirli Dünya' İle Minik Sanatseverlerle Buluşma Heyecanı


Çocuklar arasında yapılan bir araştırmaya göre, sihir nedir diye sorulduğunda, çocukların büyük bir bölümü, sihri onlara mutluluk verecek, bilinmeyen bir dünya olarak tarif etmişler. Bu tanımdan yola çıkarak çocuklara bilmedikleri, onları mutlu edecek sihirli bir dünyayı anlatmaya karar veren Antalya DOB, ‘Sihirli Dünya’ çocuk oyununu 1 Kasım Salı saat: 14.00 ve 8 Kasım Salı saat: 11.00’de sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından yazılan ve müzik düzenlemeleri Kenan Kahyaoğlu’na ait olan eseri Reyhan Süme sahneye koydu.

Kamelyalı Kadın' Son Üç Temsil İle Sezona Veda Edecek


Geçtiğimiz sezon prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan ‘Kamelyalı Kadın’ balesi  3 Kasım Perşembe, 12 Kasım Cumartesi ve 17 Kasım Perşembe akşamları saat: 20.00’de sezonun son üç temsili ile Antalyalı sanatseverlere veda edecek. Fransız yazar Alexandre Dumas (Oğul) tarafından 1848 yılında, henüz 24 yaşında yazdığı aynı adı taşıyan ilk romanından baleye uyarlanan ‘Kamelyalı Kadın’, Dumas’nın gerçek hayattaki sevgilisi Marie Duplessis’ten esinlendiği verem hastası Marguerite Gautier ile prestijli bir ailenin avukat oğlu Armand Duval’ın tutkulu ve dramatik aşkını anlatmaktadır. Koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran’a ait olan balenin müzikleri, Giuseppe Verdi’nin bilinen eserlerinin yanı sıra Türkiye’de daha önce hiç icra edilmemiş eserlerinden de seçilerek Tolga Taviş tarafından düzenlendi.

Komik Opera 'Sevil Berberi'

Rossini’nin iki perdelik komik operası ‘Sevil Berberi’, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından 5 Kasım Cumartesi saat: 20.00’de sahnelenecek. Büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalyan komik operasının şaheserlerinden biri olarak gösterilen “Sevil Berberi” operasını Haldun Özörten sahneye koydu. Orkestra şefliğini Hakan Kalkan’ın üstleneceği eserde dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografi Melda Özkan imzasını taşırken Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı.


Eğlenceli Müzikal 'Kanlı Nigar' 

Antalya Devlet Opera ve Balesi, kapalı gişe sahnelediği ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden ‘Kanlı Nigar’ müzikalini Cem İdiz’in besteleri ile 8 Kasım Salı saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs’a ait olan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.


10 Kasım'da 'Atatürk'ü Anma Konseri'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünü 10 Kasım Perşembe akşamı saat: 20.00’de çok özel bir konser ile anacak. Antalya DOB Orkestrası ile solist sanatçılar soprano Serap Demirhan Işık ve Gizem Şener, tenor Erdi Can Aybaş ve Burak Pektaş, piyanist Gürhan Keser ve Yücel Yalçın’ın sahne alacağı konserde ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait. Müzik düzenlemeleri Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçısı Gürhan Keser tarafından hazırlanan gecede eserler Atatürk’ün fotoğraflarından seçilmiş slayt ve video gösterimi eşliğinde seslendirilecek.


Kaçıranlar İçin 'Çello Yıldızları' Yine Sahnede

Dünyaca ünlü bestecilere ait eserlerin seslendirileceği ‘Çello Yıldızları’ konseri kaçıran veya tekrar izlemek isteyen sanatsever ile 15 Kasım Salı akşamı saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde buluşacak.


Dostlar Beni Hatırlasın'- Bir Aşık Veysel Hikayesi

‘Dostlar Beni Hatırlasın’ anlatımlı konserinde şef Ahmet Murat Gedikli yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrası eşliğinde, Aşık geleneğimizin Anadolu’daki son büyük temsilcilerinden olan Aşık Veysel’in gönüllere taht kurmuş şiirleri ve hikayeleri solistlerin anlatımları  ile 19 Kasım Cumartesi saat: 20.00’de sanatseverlerle buluşacak. Konserde Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları mezzo-soprano Ferda Yetişer, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Serkan Kocadere, piyanist Tuğçe Dağlı ve bağlama sanatçısı Alper Kıraç sahne alacak.


Antalya DOB Müze Konserlerine Devam Ediyor

Antalya DOB, 2022-2023 sanat sezonunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile gerçekleştirdiği Antalya Müzesi’ndeki konserlere 22 Kasım Salı saat 15.00’te ‘Müze Konseri’ ile devam ediyor.



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!