Antalya Devlet Opera ve Balesi Sezonu Açıyor!

Haberler16 Eylül 2013
1.7B OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde (ANTDOB), yaz tatilinin ardından 2013-14 sanat sezonunun hazırlıklarına başlandı. Opera ve balenin perdesi, geçen sezon Ankara, Samsun ve Mersin sahnelerinde gişe rekorları kıran 'Anadolu Sihiri' adlı muhteşem müzikal eserle yeniden açılacak. 28 Eylül Cumartesi akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prömiyeri gerçekleşecek eserde 5 solist, 43 koro, 60 orkestra ve 20 bale sanatçısı görev alacak.

Mevlana, Mehteran, Hacivat-Karagöz, Köroğlu, Aşık Veysel, Sıra Geceleri, Kına Geceleri, Kırkpınar Güreşleri ile tüm yörelerin türkü ve folklorundan örnekler verilecek müzikalin metin ve librettosu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait.

Anadolu tarihi, kültür ve sanatının özü bozulmadan, evrensel formlarla işlenip kaynaştırılarak müzik, dans, tiyatral anlatımla temsil edilecek eser Mehmet Balkan tarafından sahneleniyor.


Eserin orkestra şefliğini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Dr. Rengim Gökmen ile Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi Ömer Yöndem üstleniyor. Dekor Tayfun Çebi, kostüm Sevtaç Demirer imzasını taşıyor. Eserde koro şefi Mahir Seyrek, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Eser, 28 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.


1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!