Antalya Devlet Opera ve Balesinden 2023’e Sanat Dolu Veda

Haberler29 Kasım 2023
347 OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2023 yılına veda ederken sanatseverlere oldukça yoğun bir program hazırladı. Opera, bale, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 14 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan Antalya Devlet Opera ve Balesinde provalar hızla devam ediyor.

İLK ESER ‘LA BOHEME’

Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık ayında ilk olarak ‘La Boheme’ operasını sahneleyecek. 2 Aralık ve 16 Aralık Cumartesi akşamı saat: 20.00’de bu sezon ilk kez gerçekleştirilecek eser rejisör Yiğit Günsoy tarafından sahneye konuldu. Orkestrayı şef İbrahim Yazıcı’nın yöneteceği ve tek ara ile sahnelenecek dört perdelik eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek ve çocuk korosu Sinem Emine Ulusoy tarafından çalıştırıldı. Dekor ve kostümü ile göz dolduran eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor. ‘ŞEKERONYA’ ARALIK AYINDA MİNİK SANATSEVERLERE VEDA EDİYOR ‘Şekeronya’ çocuk oyunu Aralık ayında sahnelenecek dört temsil ile sezona veda ediyor. Zeynep Ergüven’in yazdığı , müzikleri Murat Cem Orhan’a ait olan ve Fatih Şanal tarafından sahneye konulan eser 5 Aralık Salı saat: 11.00, 19 Aralık Salı saat: 11 ve saat: 14.00, 26 Aralık Salı saat: 11.00’de minik sanatseverlerle son kez buluşacak. Ülkesinden kaçan, Şekeronya’nın haylaz çocuğu Fırıldak’ın eve dönüş hikâyesini anlatan eserin dekor tasarımı Ömer Gündüz, kostüm tasarımı Zekiye Şimşek, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografisi Melda Özkan imzasını taşıyor.

ARALIK’TA BİR YENİ YIL KLASİĞİ ‘FINDIKKIRAN’ BALESİ


Dünyanın en popüler balelerinden biri olan Fındıkkıran, bir yeni yıl klasiği olarak Aralık ayında Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy’a ait olan eser 7 Aralık Perşembe, 9 Aralık Cumartesi, 21 Aralık Perşembe saat: 20.00’de, 23 Aralık Cumartesi saat: 15.00’te Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan’ın yöneteceği eserde dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Aydan Çınar ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlandı.

KAPALI GİŞE SAHNELENEN ‘CAVALLERIA RUSTICANA / I PAGLIACCI’ TEKRAR SAHNEDE

Kasım ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve kapalı gişe sahnelenen P. Mascagni’nin ‘Cavalleria Rusticana’ e R.Leoncavallo’nun ‘I Pagliacci’ operaları 12 Aralık Salı akşamı saat: 20.00’de tekrar sahnelenecek. Operada Gerçekçilik (Verismo) akımının en baskın örneklerinden olan Cavalleria Rusticana ve I Pagliacci eserleri Ayşe Dağıstanlı Parlar’ın rejisi ile sahleneniyor. Antalya DOB orkestrasını İtalyan şef Lorenzo Castriota’nın yöneteceği eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek, çocuk korosu ise Sinem Emine Ulusoy tarafından çalıştırıldı.Türkçe üst yazı ile İtalyanca seslendirilecek eserde dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Tülay Şimşek, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografi Bader Çakan imzasını taşıyor.


YENİ YIL KONSERİ İLE 2024’E MERHABA

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2024 yılına ‘Yeni Yıl Konseri’ ile merhaba diyecek. Sürpriz bir repertuvarın seslendirileceği orkestralı konser 29 Aralık Cuma ve 30 Aralık Cumartesi akşamları saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesinde sanatseverler ile buluşacak.

MÜZE KONSERLERİ ARALIK AYINDA DA DEVAM EDİYOR


Antalya Devlet Opera ve Balesi gelenekselleşmiş Müze konserlerine devam ediyor. 14 Aralık Perşembe günü saat: 15.00’te Antalya Müzesi’nin muhteşem atmosferinde gerçekleştireceği konserde izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Aralık ayındaki eserlerin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanındaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com adresinden temin edilebilir.


347 OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!