Antalya DOB 'Aşk İksiri' Operasını Bu Sezon Son Kez Sahneleyecek

Haberler05 Nisan 2023
513 OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Gaetano Donizetti’nin ‘Aşk İksiri’ operasını 8 Nisan Cumartesi ve 11 Nisan Salı akşamları saat: 20.30’da Antalyalı sanatseverler ile bu sezon son kez buluşturacak.

‘Aşk İksiri’ operası, rejisör Haldun Özörten tarafından sahneye konuldu. Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasını şef Lorenzo Castriota Skanderbeg’in yönettiği eserde başkemancılığı Elvan Şekercioğlu üstlenecek. Donizetti’nin tüm operaları arasında en sık icra edilenlerden biri olan eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı.

Librettosu Felice Romani tarafından yazılan ve oldukça eğlendiren güldürü ögelerini içinde barındıran dokunaklı bir aşk hikâyesini anlatan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografi Bader Çakan imzasını taşıyor.

Fakir genç Nemorino ile servetli toprak sahibi güzel Adina arasındaki aşk üzerine odaklanan eserde ‘Adina’ rolünü 8 Nisan’da Bilge Yılmaz, 11 Nisan’da Meriç Karataş, ‘Nemorino’ rolünü Dağhan Ergün, ‘Belcore’ rolünü 8 Nisan’da Serhat Konukman, 11 Nisan’da Mehmet Ali Tutar, ‘Dr. Dulcamara’ rolünü 8 Nisan’da Engin Suna, 11 Nisan’da Şafak Güç, ‘Giannetta’ rolünü 8 Nisan’da Tuğçe Oğuzülgen, 11 Nisan’da Seçil Fenercioğlu canlandıracak.


 


513 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!