Antalya DOB'da 20'nci Yıl Coşkusu

Haberler07 Nisan 2019
1.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (DOB), 20'nci kuruluş yıldönümü gala gecesiyle kutlandı. Coşkulu gecede orkestra ve solistler ayakta alkışlandı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen '20'nci Yıl Gala Gecesi'ne opera ve baleseverlerin ilgisi yoğun oldu. Koreografileri Armağan Davran ile Volkan Ersoy'a ait gecenin ilk bölümünde Antalya DOB dansçıları, 'Dört Mevsim ' ile 'Danzon' adlı bale eserlerinden bölümler sahneledi. Bale gösterimlerinin arasında Antalya DOB'un kuruluşundan bu yana gelişimi de sinevizyondan perdeye yansıtıldı.

Gecenin ikinci bölümünde Antalya DOB solistleri soprano Esra Abacıoğlu Akcan, Aslı Ayan, Sevinç Bilgin, Burcu Bükem Kuru, Nurdan Küçükekmekçi, Sema Çavuşoğlu Suna, mezzo-soprano Sibel Kızılateş, Medine Tuganova, tenor Koray Damcıoğlu, Devrim Demirel, Göksay Yaran, bariton Umut Tarık Akça, Serhat

Konukman, Tamer Peker, Melih Tepretmez, bas Can Kocaay ve Engin Suna sahneye çıktı.
Solist sanatçılar, şef Alexandru Şamuıl'in yönettiği Antalya DOB Orkestrası ve ef Mahir Seyrek'in yönettiği koronun eşliğinde, G. Verdi, V. Bellini, A. Dvorak, R. Wagner, G. Donizetti, A. Borodin, G. Puccini, R. Leoncavallo ve F. Cilea'ya ait 'Ay Şarkısı', 'Madamina', 'Üna furtiva lagrima', 'Merce Dilette', 'Lago Credo', 'Vissia d'arte', 'Die Frist isum', "Konchakovna', 'O Carlo Ascolta', 'Acerba Volutta', Alvaro Arya', 'O Fortuna' başta olmak üzere birçok eser yorumladı.

Gecenin sonunda izleyenler, orkestra ve sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.



1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!