Antalya Falez Plajları Sezona Hazır

Haberler16 Mayıs 2021
1.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, falezlerin denizle buluştuğu noktada yer alan plajlarında yeni sezon hazırlıkları tamamladı. Her birinde mavi bayrak dalgalanan plajlarda, ilgili bakanlıkların covid-19 kapsamında açıklayacağı takvime bağlı olarak şezlong, şemsiye gibi hizmetler verilmeye başlanacak.

Turizmin başkenti Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kentin doğal harikası falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan plajlarında yeni sezon hazırlıkları tamamlandı. Her biri, dünyaca ünlü seyahat dergilerine, binlerce takipçisi olan bloglara ve sosyal medya hesaplarına konu olan falez plajlarında İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın covid-19 kapsamında açıklayacağı normalleşme takvimine bağlı olarak hizmet verilmeye başlanacak. Belediye Başkanı Ümit Uysal, falezlerde ilk plajı 2016’da açtıklarını söyledi. İnciraltı Falez Plajı’nın 625 metrekarelik ahşap platform üzerine kurulu olduğunu belirten Başkan Uysal, burada belediyenin büfe hizmeti de verdiğini söyledi.

İnciraltı Falez Plajı’na, daha sonra, Mobil ve Erdal İnönü Kent Parkı plajlarının eklendiğini dile getiren Başkan Uysal, “Mobil Falez Plajı, özellikle dalış yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir nokta oldu” dedi. Bu üç plajın ardından bin 800 metrekarelik güneşlenme alanı bulunan Konserve Koyu ve 2018’de de belediyenin yine büfe hizmeti de sunduğu Erenkuş falez plajlarını hizmete açtıklarını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: “Hizmete açtığımız tüm plajlarımızda, aynı zamanda kıyı kullanımı konusunda uluslararası bir standardı ifade eden mavi bayrak dalgalanıyor. İlk mavi bayrağı 2017’de İnciraltı, Mobil ve Erdal İnönü Kent Parkı falez plajlarında aldık. İlerleyen yıllarda hem plajlarımızdaki mavi bayrağı koruduk hem de yenilerini ekledik. 2019’da Erenkuş ve Konserve Koyu falez plajlarımız da dahil oldu ve tüm plajlarımızda mavi bayrak dalgalanmaya başladı. Geçen yıl, pandeminin tüm zorluğuna rağmen hem plajlarımızı açtık hem de mavi bayraklarımızı koruduk.”



1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!