Antalya Girişinde Covid-19 Denetimleri

Haberler18 Eylül 2020
2.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Hacıobası Müşterek Kontrol Noktası'nda, Kaymakam Mustafa Yiğit'in de katılımıyla koronavirüs denetimi yapıldı.


İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Covid-19 tedbirleri kapsamında Manavgat ilçesinde de denetim yapıldı. Başta Ankara ve Konya olmak üzere İç Anadolu'nun Antalya'ya giriş güzergahı olan karayolunun Hacıobası mevkisinde bulunan Polis Jandarma Müşterek Kontrol Noktası'ndaki denetimlere Kaymakam Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı İlker Özcan ve İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan da katıldı. Görevliler tarafından Antalya'ya seyahat edenlerin yapılan kimlik kontrollerini izleyen Kaymakam Mustafa Yiğit, yolcu otobüslerinde HES kodu denetimine katıldı.

Durdurulan otobüslerde yapılan kontrollerin ardından yolcularla yapılan uygulama hakkında bilgi veren Kaymakam Yiğit, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, bugün ülke genelinde Covid-19'la ilgili denetimlerin yapıldığını anımsattı. Otobüslerde bulunan yolcuların maskelerini takmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Kaymakam Yiğit, HES koduyla ilgili alınan kararlara herkesin uyması gerektiğini belirtti. Kaymakam Yiğit, "HES kodu artık bütün kamu kurumlarına girişte de mecburi hale geldi. Özellikle uçak, tren ve otobüsle seyahat edenler, yolculuğa başlamadan önce bu HES kodunu mutlaka almalıdır. Alınmadığı takdirde cezai müeyyidelerle karşılaşabilirsiniz" dedi.

Kurallar Çok Basit

Denetimlerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Mustafa Yiğit, Hacıobası Müşterek Kontrol Noktası'nın Ankara ve Konya başta olmak üzere İç Anadolu'yu Antalya'ya bağlayan güzergah üzerinde olduğunu belirtti. Burada hem otobüslerde HES kodu kontrolü hem de diğer araçlarda kimlik kontrollerinin yapıldığını anlatan Kaymakam Yiğit, "Malum burası Antalya'nın giriş noktalarından biri. İç Anadolu'nun bağlantısını sağlıyor. Biz de burada sıkı bir şekilde bütün giriş ve çıkışları kontrol ediyoruz. Bu denetimler olduğu sürece sağlık konusunda çok endişe etmemize gerek yok ama hepimizin tedbirli olması lazım. Kurallar çok basit aslında. Maske kullanımına, sosyal mesafeye ve temizliğe özen göstermeliyiz" diye konuştu.


Kaynak: DHA


2.4B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!