Antalya İçin Meteorolojik Uyarı! Hava Sıcaklıkları Artıyor!

Haberler13 Mayıs 2020
2.5B OKUNMA
Paylaş

Türkiye genelinde bu hafta Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımları etkili olmaya başladı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Antalya’da Pazar günü hava sıcaklığının 39 derece olması bekleniyor.

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre bugün Antalya'da 26 derece olarak belirlenen maksimum sıcaklık hızlı bir şekilde artarak Perşembe 28, Cuma 35, Cumartesi 37 ve pazar günü 39 derece ile pik yaparak 18 Mayıs Pazartesi gününden itibaren etkisini azaltması bekleniyor.

Tüm Zamanların En Sıcak Mayıs Ayı Derecesi Bekleniyor


Antalya'da tüm zamanların mayıs ayı maksimum sıcaklık rekoru 26.05.1945 yılında 38.7 derece olarak ölçülmüştür. Bu pazar günü 39 derece olması beklenen hava sıcaklığı ile rekorun egale edileceği tahmin ediliyor. Mayıs ayı mevsim normalleri 26 derece iken bu hafta sıcaklığın mevsim normallerinin 10-13 derece üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar Uyardı

Uzmanlar, yüksek sıcaklığın olumsuz etkilerine karşı vatandaşlarımızın, özellikle de kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, açık havada bulunmamaları konusunda uyarıyor.


Orman Yangınlarına Karşı Ekipler Hazır

Öte yandan, sıcaklığın mevsim normallerinin üstündeki ani yükselişinin orman yangınlarına da sebebiyet vermemesi için ekipler teyakkuz da olacak. Erken haber alma sistemleri ile helikopterin de aralarında yer alacağı yangın müdahale araçları olası bir yangını engellemek için hazır bulunacak.

Vali Münir Karaloğlu Uyardı:


Aşırı sıcakların, insanlarla birlikte ormanları ve diğer canlıları da tehdit ettiğini belirten Vali Münir Karaloğlu, ormanları koruma konusunda vatandaşları uyardı. Gerçekleşecek olan rekor sıcakların, orman yangınları açısından büyük risk oluşturduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Havada sıcaklığın artarken, nemin azalacağı bu günlerde orman yangınları konusunda dikkatli olalım. Bir cam parçası bile ormanın yanmasına sebep olabilir. Özellikle çiftçilerimiz sera atıklarını yakmamaya özen göstersin. Bu dönemlerde hepimizin çok daha dikkatli olması lazım" dedi.

Aşırı sıcaklarda evde kalmanın önemine de dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Salgınla mücadele ettiğimiz bu süreçte 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile 20 yaş altı vatandaşlarımız zaten evdeler. Tüm vatandaşlarımızın aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları, açık havada bulunmamaları önemli. Böylece, hem aşırı sıcaklardan hem de Koronadan daha iyi korunabilirler” diyerek tüm Antalyalıları uyardı.



2.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!