Antalya İranlı Film Yapımcıları İçin Yeni Bir Doğal Platoya Dönüşüyor

Haberler16 Ocak 2021
1.3B OKUNMA
Paylaş

İranlı şirketlerin Antalya tercihinde kentin tarihi, doğal hoşlukları, kültürel yapısı kadar Türkiye‘de yeni tip koranavirüs’e (Kovid-19) karşı yürütülen başarılı çabanın de tesirli olduğu belirtildi.

İranlı yapımcı Reza Hoosein Abedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya’nın doğal bir sinema platosu olduğunu söyledi.

Antalya’da çekilen aksiyonu bol bir filmi tamamlamanın memnunluğunu yaşadıklarını anlatan Abedi, son yıllarda İran’da sinema çekimlerinin çok fazla arttığını kaydetti.

Çekimlerde İran dışında doğal plato olan ülkelerin de tercih edildiğini aktaran Abedi, şöyle konuştu: 


“Son yazılan senaryoların büyük bir kısmı yurt dışında çekilecek formda yazılıyor. İran’a en yakın uygun ülke de Türkiye. Sinema ve kültür olarak da birbirine çok yakın olduğumuz için birinci tercihimiz her vakit Türkiye olacak. Artık direktör ve üretimciler olarak yeni arayışlar içine girdik. Sinema platolarının doğal olması çok değerli. O nedenle Türkiye’nin hem turistik manada hem de görsel manada en hoş kentlerinden biri olan Antalya’yı tercih ediyoruz.”

Kovid-19’u anlatan bir sonraki sinemaları “19. Sokağın Sonu” isimli sinemanın çekimlerine de başladıklarını bildiren Abedi, son olarak da “Aşkların Bir Gecesi” sinema projesini hayata geçireceklerini kaydetti. 

“İran Sinema endüstrisi Antalya’ya hareketlilik kazandırıyor”


Yapım koordinatörü Elif Demirelli de dalda kıymetli bir yeri olan İran sinema sinemalarının Türkiye’de çekilmesinden ötürü gurur duyduğunu lisana getirdi.

“Kışın Antalya’da turizm hareketliliği çok fazla yok. İran sinemaları, Antalya’ya hareketlilik kazandırıyor.” diyen Demirelli, “Antalya’da Kovid-19’a karşı her türlü korunma önlemleri alınmış durumda. Bu manada çekimler boyunca hiçbir dert yaşanmadı.” sözlerini kullandı.

“Antalya dizi ve sinema çekimleri için avantajlı”


Antalya’nın sinema ve dizi çekimleri için değerli avantajlara sahip olduğunu vurgulayan Tehrani, kenti “Dünyanın en harika kentlerinden biri” olarak niteledi.

Kaynak: AA


1.3B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!