Antalya Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi Dolup Taşıyor

Haberler20 Kasım 2018
1.4B OKUNMA
Paylaş

Eğitimin eğlenceyle buluştuğu, çocukların gözdesi haline gelen Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi, 5 ayda 3 bin çocuğu ağırladı. Aileler, çocuklarına masalsı bir dünyanın kapılarını aralayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 
 

Lego Odası’ndan Keloğlan Evi’ne, Mars’a Yolculuk Odası’ndan Etkinlik Sahnesi’ne eğitimin eğlence ile buluştuğu Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi çocuklarla dolup taşıyor. Hayal gücü yüksek çocuklar yetiştirmeyi amaçlayan, Antalya’da oyuncaksız ve kitap okumayan çocuk kalmasın diye hizmete açılan Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi, açıldığı günden bu yana 5 ayda 2-12 yaş arası 3 bin çocuğu ağırladı. 
Kitap Okuyana Oyuncak
Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi aynı zamanda çocukları kitap okumaya da teşvik ediyor. Bir kitap okuyan çocuk, istediği oyuncağı alarak 1 hafta süreyle evine götürebiliyor. 1 hafta sonra tekrar değiştirerek, hem kitap okuyup hem de istediği oyuncakla oynama fırsatı buluyor.  Aileler de merkezin çocuklarına sağladığı imkanlardan ve onlar üzerindeki olumlu etkilerinden çok memnun. Çocukların, Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi’ne gidecekleri günü iple çektiklerini belirten aileler, örnek proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ediyor.


“Okula Gideceğiz Geç Kalmayalım”
Antalya’da matematik öğretmeni olarak görev yapan Sinan Ece, Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi’ni ziyaret eden aileler arasında. Ece, kütüphanenin çok güzel düşünülmüş bir proje olduğunu ifade ederek, “Çok güzel düşünülmüş bir proje. Çok nezih bir ortam, çalışan arkadaşlar oldukça ilgili. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımla burada güzel vakit geçiriyoruz. Özellikle kızım Elif, burayı okulu olarak görüyor. Okuluma ne zaman gideceğim, okulumu çok özledim diyor” dedi.
“Oğlum Kitap Okumayı Sevdi”
Faika Çelik kütüphane ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Burası çok güzel bir fırsat. Oğlum kitap okumayı hiç sevmiyordu ama buradan aldığımız tüm kitapları okuduk ve çok sevdi. Hem her hafta farklı bir oyuncak alıyor, hem kitap okuma alışkanlığı kazanıyor. Buraya tekrar gelmek için sabırsızlanıyor. Mars’a yolculuk odasını da çok beğendik. Uzaya karşı ilgisi olduğu için orayı da keyifle kullandık.” 
“Hangi Oyuncağa Bakacağını Şaşırıyor”
Oğlu Tuna ile Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi’ne gelen İngilizce öğretmeni Ayşegül Efe, ”Buraya evimiz biraz uzak. İkinci kez geliyoruz. Tuna burada olmaktan çok mutlu oluyor. Hangi oyuncağa bakacağını şaşırıyor. Kitap okumayı da çok seviyor. Özellikle legolarla oynamaktan hoşlanıyor. Çok güzel bir proje. Çocuklar burada oyuncaklarını toplamayı öğreniyor, kitap okuma saatiyle de güzel vakit geçiriyoruz” ifadelerini kullandı. 


“Bu Haftayı İple Çektik” 
Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi’nin metnini komşularından duyan ve kızı Elif Azra ile kütüphaneyi ziyaret eden Emine Üstüntaş, ise duygularını şu ifadelerle paylaştı: “İlk kez geçen hafta gelmiştik, bu haftayı iple çektik. Burada arkadaşları var, her bir oyuncak için farklı ortamlar var. Evimizde tüm bu imkanlara sahip olamıyoruz. Çok güzel bir masal odası var. Kitap okuyoruz birlikte. Büyükşehir Belediyesi’ne de bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum.” 
2-12 yaş arası çocukların faydalanabildiği Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi hafta içi ve Cumartesi günleri saat 09.00 ile 17.30 arasın da hizmet veriyor. Oyuncak kütüphanesine gelmek isteyen çocuklar için 502 09 67 numaralı telefondan randevu alınıyor
 



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!