Antalya Kongre Bürosu IMEX Frankfurt Fuarı’nda

Haberler15 Mayıs 2018
2.6B OKUNMA
Paylaş

ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Antalya Kongre Bürosu (ACB), 15- 17 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt'ta düzenlenen, dünyada toplantı ve kongre sektöründe faaliyet gösteren etkin uluslararası dernek ve birliklerinin buluştuğu IMEX Fuarı'na katıldı.

ACB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege, ACB olarak dünyanın dört bir yanından 5 bine yakın firmanın Antalya'dan 10 otel ve bir DMC'nin katıldığı fuarda stant açtıklarını belirterek, fuar süresince Antalya'nın kongre destinasyonu olarak tanınırlığının artmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Danışmanlık Desteği


Antalya'nın kongre ve toplantı turizmi açısından hak ettiği payı almasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirten Gül Ege, Antalya'nın artık bir kongre destinasyonu olarak algılandığını bildirdi. Gül Ege, “Antalya'nın otel, kongre merkezleri, kültürel faaliyetler, pre-post aktiviteler ve birçok destinasyondan direkt uçuş şansı bakımından imkan, kolaylık ve cazibesini fuar süresince standımızda ziyaretçilere aktarma fırsatı bulduk" dedi.

Yeliz Gül Ege, IMEX Frankfurt'ta Antalya'nın kongre destinasyonu olarak tanıtımına yönelik hazırlanan Meeting and Incentive Planner Guide katalog ve flashbelleklerin kongre düzenleyicilerine dağıtıldığını, fuar süresince gelen taleplere bilgi ve danışmanlık desteği verildiğini söyledi.

Antalya 165'inci Sırada


Antalya'nın dünyada 'kongre şehri' olarak bilinirliliğinin her geçen gün arttığını belirten Gül Ege, “Antalya'da International Congress and Convention Association (ICCA) kriterlerini karşılayan kongrelerin sayısı hızla artıyor. 2016 yılında Antalya'da yapılan 48 uluslararası kongrenin 13'ü ICCA tarafından kabul edilmişti. 2016 yılında Antalya 435 şehir arasında 203'üncü sırada yer alırken, 2017 yılında çıtayı yükselttik. 2017 yılında Antalya'da gerçekleştirilen 34 uluslararası kongrenin 16'sı ICCA kriterlerini karşıladığı için istatistiklerde Antalya dünya çapında 463 şehir arasında 165'inci sırada yerini aldı. ICCA'nın kriterlerine göre her yıl hazırladığı sıralamada giderek yükselen Antalya, turizm kenti olmasının yanında, aslında çok önemli bir kongre, toplantı ve etkinlik kenti olarak da öne çıkmaya başladı. Bu istatistiki veriler Antalya'nın kongre ve toplantı turizmi konusunda gelişimini ispatlıyor ve yeni kongrelerin gelmesi yönünde bizi umutlandırıyor" diye konuştu.


2.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!