Antalya Kültür Sanat’ta Bu Hafta (30 Nisan - 5 Mayıs)

Haberler29 Nisan 2019
2.6B OKUNMA
Paylaş

Belgesel Gösterimi
Yücel'in Çiçekleri
30 Nisan 2019, Salı
Saat: 18:00

Antalya Kültür Sanat, ülkemiz aydınlanma tarihinin dönüm noktalarından biri olan Köy Enstitüleri’nin 79. kuruluş yıl dönümünü, enstitülerin kurucu kahramanları, dönemin efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve ilköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un hayat hikayeleri üzerinden Köy Enstitüleri’ne odaklanan “Yücel’in Çiçekleri” belgeseliyle kutluyor.

Senaryo yazarlığını ve Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı 2018 tarihli belgeselde Atatürk’ü Mahir Günşiray, İsmail Hakkı Tonguç’u Muhammet Uzuner, Hasan Âli Yücel’in çocukluğunu Ege Şenoğul, gençliğini Kutay Şahin, yetişkin dönemini ise Mehmet Tokat canlandırıyor. Filmin müzikleri Cahit Berkay ve Altuğ Öncü’ye ait. 

 


Belgesel Gösterimi: Yaşar Kemal Efsanesi
2 Mayıs 2019, Perşembe 
Saat: 18:45

Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’in doğumundan ölümüne tüm hayatını, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla beyaz perdeye aktaran belgesel, Yaşar Kemal’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanılarak üretildi. Yönetmenliğini Aydın Orak’ın yaptığı 2018 tarihli yapımda Halil Ergün anlatıcı, Ara Güler, Zülfü Livaneli ve Arif Keskiner de oyuncu olarak yer alıyorlar.


Bilet satın almak için buraya tıklayınız. 

 


AKS'ta Gündem: Türkiye'de Resimde ve Edebiyatta Manzaraya Bakış
Burcu Pelvanoğlu & İnci Aydın Çolak
4 Mayıs 2019, Cumartesi - 15:00

“Bizim Sayfiyelerimiz” sergisine paralel olarak düzenlenen söyleşi, Tanzimat döneminden 1960’lı yıllara uzanan süreçte resim ve edebiyatta paylaşılan ortak dile odaklanıyor. Şair, yazar, ressam ve heykeltraşların çoğu sayfiyede bulunan paşa konaklarında toplanarak yaptıkları tartışmalar, bu tartışmaların sanat üretimlerine etkisi, ‘tarif etmekten tasvir etmeye’ doğru bir dönüşüm olarak da tanımlayabileceğimiz bu sürecin romanlarda ve resim sanatındaki yansımalarının izinin sürüleceği söyleşiye sergi küratörü Prof.Dr. Burcu Pelvanoğlu ile Dr. İnci Aydın Çolak katılacaklar.

Konser: Emir Aksoy
5 Mayıs 2019, Pazar - 17:00

Emir Aksoy bu kez Antalya Kültür Sanat'ta müzik hayatının en uzun soluklu projesi olan Emir Bey döneminden bir rüzgar estirmek niyetinde. Emir Bey 2006'da İstanbul'da doğmuş ve 2014'te yine orada sona ermiş yaklaşık sekiz yıllık bir "sakin müzik" projesi. Aksoy bu projeyi "bir grup dost müzisyenin birlikte huzur bulma ve dinleyenlere huzur verme çabası" olarak tanımlıyordu. Emir Bey'in ilk kadrolarından bu yana içinde yer alan klasik kemençe sanatçısı Nağme Yarkın ve son dönemlerinde kadroya dahil olan ritim üstadı Kutay Soysal, 5 Mayıs konseri için Antalya'ya gelerek Emir Aksoy'un hemşehrilerine hem İstanbul'dan bir esinti hem de hiç dinleme fırsatı bulamadıkları bu projeden bir kesit sunma niyetindeler. Emir Aksoy'un bestelerinin yanı sıra çalmaktan keyif aldıkları başka şarkıları ve klasikleşmiş Emir Bey yorumlarını da repertuvarlarına ekleyen üçlüye, bazı şarkılarıda Aksoy'un lise arkadaşları Gözde Çerkez ve Fethi Can Köse de eşlik edecek.


AKS Öğrenme - Çocuk Atölyeleri
Fırçam Balon (4-6 Yaş)
5 Mayıs 2019, Pazar
11:00 - 13:00 &  14:30 - 16:30

Fırçam Balon atölyesinde öncelikle “Bizim Sayfiyelerimiz: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergi gezisini geziyor, serginin “Manzara’ya Farklı Bakışlar” bölümündeki soyut resimleri inceliyoruz. Ardından atölyede renkli balonları fırça olarak kullanacağımız resim çalışmalarımızda kendiliğinden ortaya çıkan şekillere kendi çizgilerimizi ekleyerek yepyeni desenler yaratıyoruz. 



2.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!