Antalya Lezzetleri Yörex'te

Haberler23 Ekim 2019
2.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya Tanıtım Vakfı, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde bu yıl 10’uncusu ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünleri Fuarı YÖREX’te ziyaretçileri Antalya lezzetleri ile buluşturacak.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Türkiye’nin ilk yöresel ürünler fuarı olan YÖREX’in Antalya standında, bu yıl ilk kez yer alacak. ATAV, kentin mutfak kültürünün bilinirliğinin artması amacıyla, Antalya’nın meşhur tarhana çorbasını ve kabak tatlısını katılımcılara ikram edecek. Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya’da 10’uncu kez kapılarını açacak YÖREX’in önemine dikkat çekti. Gül Ege, “İlk düzenlendiği yıldan bu yana katılımcı ve ziyaretçi sayısı 10 kat artan, Türkiye’nin markası haline gelmiş, kentimizin fuarı YÖREX’e dahil olmaktan dolayı mutluyuz. Antalya standında ATAV’a yer açan ATB Başkanı Ali Çandır ve Yönetim Kurulu Üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Antalya yerel tatlarını, Antalya’da yaşayan ve Antalya’ya gelen ziyaretçilere tanıtmayı amaçlıyoruz. Yönetim Kurulu Üyemiz Zafer Alkaya’nın katkısıyla ziyaretçilere tarhana çorbası ve kabak tatlısı ikramında bulunacağız. Önümüzdeki sene daha çok yerel lezzetimizle fuarda yer almayı planlıyoruz” dedi.

ATAV, Kentin Bilinmeyenlerini Tanıtmaya Devam Edecek

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya’nın deniz kum güneş özelliği dışında kentin bilinmeyenlerine dikkat çekmeye devam edeceklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Kentimiz, çok köklü bir gastronomi kültürüne sahip. ATAV Kurucu Başkanı Nizamettin Şen ve Mutfak Kültürü Araştırmacısı Gökçen Adar tarafından derlenerek hazırlanan, ATAV yayını “Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya Lezzetleri” kitabımızda da mutfağımızın zenginliğini aktarıyoruz. Antalya Tanıtım Vakfı, kentimizin bilinmeyen yönlerine dikkat çeken, özellikle de kültür sanat ve tarihle ilgili olarak aynı zamanda Antalya’nın ekolojik dengesini ön plana çıkartan projelerine devam edecek.” Yöresel Ürünleri Fuarı YÖREX, 23-27 Ekim tarihleri arasında ANFAŞ’ta 81 ilin katılımı ile 10’uncu kez kapılarını açacak.



2.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!