Antalya Mustafa Balbay'ı Bağrına Bastı

Haberler24 Ocak 2014
1.6B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Halkın Gündemi’ söyleşisine CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay konuk oldu. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide salona Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile birlikte giren Mustafa Balbay, büyük bir coşkuyla karşılandı. Kongre merkezi tıklım tıklım dolarken, birçok vatandaş dışarıda kaldı. Vatandaşlar Mustafa Balbay’a yoğun ilgi gösterdi. Söyleşiye Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Bekir Kumbul, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, meclis üyeleri ve çok sayıda Antalyalı katıldı.

ZALİMİN ZULMÜYLE KARŞILAŞTI

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Mustafa Balbay’ın 4 yıl 277 gündür zalimin zulmüyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Allah Hasdal’da, Silivri’de tutuklu olan aydınları bizlere bağışlasın. Aramızdan ayrılan aydınları minnetle anıyorum. Bugün aramızda olan Balbay bir bölge çocuğu olarak ‘Sorosların değil Torosların çocuğu’ olarak aramızdadır” dedi.


RUHLARIMIZI YOK EDEMEDİLER

Büyük bir coşkuyla sahneye çıkan Mustafa Balbay ise demir parmaklıkların ardından özgürlüğe beklerken hiçbir zaman yalnız kalmadığını belirterek, “Ne olursa olsun dik dur, sevenlerin karşısına hep başın dik çık dedim. İşte o gün geldi. Sizlere hitap etmeyi çok özledim. Uğur Mumcu’ya, Ahmet Taner Kışlalı’yı katlederlerken ruhlarını yok edemediler. Biz aydınları hapse tıkarken, onları susturalım, teslim olsunlar, pişman olsunlar dediler ama bizi başaramadılar. Hapishaneye girenlerin bir sözü vardır. İçeri giren girdiği gibi çıkmaz, ya yürüyerek, ya da çürüyerek çıkar. Ben sizin karşınıza koşarak çıktım” diye konuştu.


ANTALYA’DA GÜNEŞ KALPLERDE DOĞAR

Antalya’da gerçekleşen Halkın Gündemi söyleşilerindeki coşkuyu hep yakından takip ettiğini anlatan Balbal, “Bu toplantılarda olanları hep bana anlattılar. Beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Çünkü Antalya’da güneş gökyüzünde doğmaz, kalplerde ve beyinlerde doğar. Uğur Mumcuların, Ahmet Taner’lerin düşüncelerini fikirlerini ülke yönetimine taşımalıyız. Bu mağduriyeti Türkiye’ye anlatmak ama sürekli bununla yaşamamak istemiyorum, bizden sonraki kuşaklara daha güzel bir Türkiye’de yaşaması için gelecek biriktirdim” dedi.

TOPLUMU KUCAKLAMALIYIZ


4 ay içerde yatanların 14 yıl mağdur edebiyatı yaptığına değinen Mustafa Balbay, “4 yıl 277 gün içerde yatanlar ne kadar anlatır bilmiyorum. Ben mağdur edebiyatı değil, memleket edebiyatı yapacağım. İçerde bütün duyguları yaşadım. Sık sık gözümün önüne geldi. 9 kitap yazdım. İçerde en çok gelecek biriktirdim. Artık toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, bir bütünlük oluşturmalıyız” dedi. Mustafa Balbay, vatandaşların sorularını da cevaplandırdı. Söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Mustafa Balbay’a plaket takdim etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Balbay, söyleşinin sonunda kitaplarını imzaladı.


1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!