Antalya OSB Başkanı Ali Bahar'dan Teknolojik Atılıma Destek Çağrısı

Haberler07 Ocak 2021
1.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca başlatılan teknolojik atılımlara tüm OSB'lerin destek vermesi gerektiğini bildirdi.

Bahar, yaptığı yazılı açıklamada, OSB'lerin ülke ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının son dönemde yaptığı teknolojik atılımların, Türkiye'yi bulunduğu yerden yukarı taşıma gayreti içinde olduğunu aktaran Bahar, şunları kaydetti: "Bakanlığımızın mevcudu bir üst noktaya taşımak, sanayimizi ve üretimimizi, günün ve geleceğin talep ve ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn etmek için gösterdiği gayrete, birbiri ardına gerçekleştirdiği teknolojik atılımlarına destek olmalıyız. Özellikle İHA, SİHA ve SİDA'lar ile bunların yazılımlarını kapsayan savunma sanayisinde yerli ve millileşme atağına tüm organize sanayi bölgeleri omuz vermelidir." Bahar, bu doğrultuda çevresinde hazine arazileri bulunan ve genişlemeye müsait durumdaki organize sanayi bölgelerinin kapasitelerinin artırılması, bakanlık nezdinde kamulaştırma ve yer seçiminin kolaylaştırılıp, hızlandırılması gerektiğini bildirdi. 

Devletin OSB'lere bu yöndeki destekleriyle daha güçlü bir Türkiye yolunda önemli adım atılacağına değinen Bahar, sadece yazılım ve teknolojik üretime odaklanılmasıyla bile bakanlığın Ar-Ge ve inovasyon doktrinine katkı sağlanacağını ifade etti.

"Teknolojik Atılıma Omuz Vermeye Hazırız"


Kalifiyeli personelle bu sıçramayı yapacak güce ve inanca sahip olduklarını vurgulayan Bahar, şu değerlendirmede bulundu: "İHA ve SİHA'larımız, Antalya'da üretilecek yerli ve milli SİDA'larımız, devletimizin güçlü elini omzumuza koyduğunda başarabildiğimizin kanıtıdır. Organize sanayi bölgeleri olarak ülkemize ve milletimize daha fazla fayda sağlayabilmek, daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla katma değer üretebilmek için bakanlığımız önderliğinde başlayan teknolojik atılıma tüm gücümüzle omuz vermeye, destek olmaya hazırız."


1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!