Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesinin Yönetici Şirketi Kuruldu

Haberler05 Kasım 2018
1.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesinin tüm süreçlerini yönetecek olan anonim şirketin kurulumu tamamlanarak faaliyetlerine başladı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesinde önemli bir aşama daha hayata geçirildi. Teknoloji Geliştirme Bölgesinin tüm süreçlerini yönetecek olan anonim şirketin kurulumu tamamlanarak faaliyetlerine başladı. Antalya OSB, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Genç Organize Sanayi Derneği ortaklığında kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığına, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Başkan Yardımcılığına ise Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Bölge sanayicisi Hakkı Ergin Civan seçildi. 13 kişiden oluşan yönetim kurulunda Antalya OSB’den 8, Antalya Bilim Üniversitesi’nden 2, Akdeniz Üniversitesi’nden 1, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 1, Genç Organize Sanayi Derneği’nden 1 üye görev aldı. 
 

Stratejik Plan Hazırlanacak
Öncelikle, hazırlayacakları stratejik plan ile Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin 5 yıllık yol haritasını belirleyecek olan şirket, oluşturacakları yönerge ile Bölgede yer alacak firmaların kabul süreçlerini ve işletimini bir standarda bağlayacak. Söz konusu tüm süreçler, yönetim kurulu üyelerinin görev alacağı komiteler tarafından yürütülecek. Yönetim Kurulu ayrıca, akademisyenlerin yer alacağı bir Bilim ve Danışma Kurulu oluşturup Bölgenin bilimsel alt yapısı ve ticarileşmesi ile ilgili süreçleri konusunda uzman akademisyenler ile birlikte planlayacak. Mimari çalışmaları büyük bir hızla devam eden Teknoloji Geliştirme Bölgesi inşasının 2019 yılı sonunda tamamlanacağı ön görülüyor. 
Tüm Ekosistem Bir Arada
Üniversitelerin ekosisteme önemli bir tork katacağını belirten Başkan Bahar, “Anonim şirketin kurulması, Teknoloji Geliştirme Bölgemizin faaliyetlerine başlayabilmesi adına önemli bir aşamaydı. Bölgemizin ve katılımcılarımız geleceği için çalışan, ülke ekonomisine katma değer yaratma adına gönüllülük esası ile bir araya gelen ve büyük emek sarf eden, aynı dili konuşan bir yönetim kurulu oluşturmuş olmak, hedefimize daha hızlı ve emin adımlarla gideceğimizin en büyük garantisidir. Sektörün içinden gelen 8 üyemiz sorunlara doğru yaklaşımı sergilememizde önemli bir kaynak teşkil ederken, ATSO’nun da bu ekosistem içerisinde yer alması zincirin bütün halkalarını birbirine bağlamıştır. Üniversitelerimiz de bilgi birikimleri ile bu sürece önemli bir tork sağlayacaktır” dedi. 
Yapının Sahibi Gençler
Yapının sahibinin gençler olduğunu vurgulayan Bahar, “Genç OSD’nin bu yapının içerisinde yer alması bizler için oldukça kıymetlidir. Bugün sürdürdüğümüz tüm görev ve işleri, yakın bir gelecekte onlara bırakacağız. Bırakacağımız emaneti onların vizyon ve beklentileri doğrultusunda şekillendirmek, geleceğe daha güçlü bir şekilde uzanmamızın anahtarıdır. Bölgemize ve kentimize önemli faydalar sağlayacağına inandığımız Teknoloji Geliştirme Bölgemize emek veren, katkı koyan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Antalya’mıza ve Bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
 



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!