Antalya Piyano Festivali'nde Muhteşem Kapanış

Haberler02 Aralık 2013
1.6B OKUNMA
Paylaş

Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya’da buluşturan , Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği  14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali , latin caz piyanisti Michel Camilo ve  şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın muhteşem konseriyle seyircisine veda etti.

Seyircinin büyük ilgi gösterdiği gecede, Camilo’nun  “Piyano Konçertosu No:1 “ adlı eserinin de Türkiye prömiyeri gerçekleşti. Camilo güçlü sahne performansı ve enerjisi ile izleyenleri kendisine hayran bırakırken , şef Gürer Aykal ‘ın yönettiği orkestra da başarılı yorumlarıyla beğeni topladı. Gecede kısa bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın bir ay boyunca çok güzel bir etkinlik yaşadıklarının altını  çizerek,  festivalin sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say başta olmak üzere, festivale emeği geçen herkese teşekkür etti. Konser bitiminde Başkan Akaydın , Michel Camilo, şef Gürer Aykal ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü İbrahim Sezer’i tebrik ederek , kendilerine plaket takdim etti. Şef Gürer Aykal  ise Antalya ‘da böyle bir festivale ev sahipliği yaptığı için Başkan Akaydın’a teşekkür ederek çiçek verdi ardından festivalin organizatörü Kadir Dursun’u da tebrik ederek  kendisine orkestra adına bir plaket sundu. Gecenin sonunda Antalya Kültür Merkezi’nin fuayesinde kapanış kokteyli düzenlendi. Kapanışta ,önümüzdeki yıl 15’ncisi gerçekleşecek olan festivalin duyurusu da yapıldı. Festival 7-29 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek ve Fazıl Say  “Chopinsay” gecesi ile başlayacak.

Şef Aykal; “ Antalya Türkiye’nin piyano başkentidir”


Gecede Ansiad’ın yılın kültür ve sanat ödülünü  de verdiği Şef Gürer Aykal , festivalde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek ; “ Bu festival 14 yıldır başarıyla yoluna devam ediyor.  Antalya Türkiye’nin Piyano başkentidir” dedi.  Geçtiğimiz günlerde Las Vegas’ta düzenlenen törenle bu yılki Latin Grammy Ödülü’nü kazanan ve hemen sonrasında kapanış konserini gerçekleştirmek için Türkiye’ye gelen Camilo ise izleyicilerin ilgisinin kendisini heyecanlandırdığını ve harika bir gece yaşadığını söyledi. Konserin ilk yarısında gerçekleşen prömiyerin ardından ikinci yarıda Camilo,  G. Gershwin ‘in  “Mavi Rapsodi “ eserini yorumladı. Türkiye’de ilk kez bir orkestra ile sahne alan sanatçıya bu parçada da Şef Aykal yönetimindeki orkestra eşlik etti.

Festival boyunca “Şehirde Müzik Var” dı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival, 8-30 Kasım tarihlerinde Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşti. Festival boyunca  Aziza Mustafa Zadeh , Michel Camilo, Şef Vladimir Spivakov & Moskova Virtüözleri  gibi önemli isimlerin sahne aldığı konserlerin yanı sıra şehrin farklı noktalarında Fazıl Say,  Meral Güneyman ve Ferhan & Ferzan Önder  üç farklı halk konseri gerçekleştirdi. Öğrenciler ve sanatçıları biraraya getiren onbir atölye çalışması düzenlendi. Piyano festivalinin siparişi üzerine Muhiddin Dürrüoğlu tarafından bestelenen “ Anadolu’dan Sahneler “ in de dünya prömiyeri yapıldı . Fazıl Say’ın Water –Su isimli piyano konçertosu ve Michel Camilo’nun “Piyano Konçertosu No: 1” isimli eserlerinin  Türkiye prömiyerleri gerçekleşti.  Festival için şehre gelen misafirler, gazeteciler , sanatçılar havaalanına konulan piyanolarla karşılandı, Antalya halkı tramwaydan , alışveriş merkezine kadar şehrin birçok noktasına konulan piyanoları çaldı.  Müzik üzerine söyleşi yapıldı , AKM fuayede sergi açıldı.  “Şehirde Müzik Var” sloganı ile festival, 14’üncü yaşında da  sanatseverlere  unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. 2014 yılında ise  festival 7 Kasım’da izleyicisine yeniden merhaba diyecek.



1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!