Antalya Serbest Bölge Kavşağında Sona Gelindi

Haberler15 Ocak 2019
2.1B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu Serbest Bölge Köprülü Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Türel, yaz aylarında 50 bin aracın geçtiği bu kavşağın büyük önem taşıdığını belirterek, kavşağın turizm sezonu öncesinde 8 Mart’a kadar açılmasının planlandığını açıkladı.  

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu’ndan Serbest Bölge Kavşağı hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu ve Başkan Türel daha sonra Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Antalya Çevre Yolları Kontrol Şefliği'nde verilen brifingi dinledi. Serbest Bölge Kavşağı’nın Antalya için büyük önem taşıyan bir katlı köprülü kavşak projesi olduğuna değinen Başkan Türel, Antalya’nın trafik sorununun çözülmesi konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları olarak el ele vermek suretiyle çok önemli sorunların aşıldığını vurguladı.

Kamulaştırma Sorunu Hızla Çözüldü

Serbest Bölge kavşağında uzun bir zamandır kamulaştırmaya yönelik ciddi sıkıntılar olduğuna değinen Başkan Türel, “Bu sorunların aşılması konusunda belediyemizin Emlak Daire Başkanlığı ve İmar Planlama Daire Başkanlığı önemli bir mesai harcadı. Bu projenin hızlı bir şekilde tamamlanması noktasında Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile her zaman olduğu gibi fevkalade güzel bir işbirliği gerçekleştirdik. Serbest Bölge kavşağımız bu mülkiyet sorunlarının da aşılmasıyla çok büyük bir hız kazandı” dedi. 


Turizm Sezonu Öncesi Tamamlanacak

Serbest Bölge Kavşağı ile birlikte Uncalı Mezarlığı yanındaki Duraliler Kavşağı’nda da Karayolları tarafından şerit genişletme çalışması yapılacağını anlatan Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin Karayolları ile birlikte kamulaştırma hususunda güzel bir işbirliği ortaya koyduğunu belirtti. Serbest Bölge Kavşağı’nın yaz aylarında 50 bin aracın geçtiği önemli bir nokta olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Sayın Bölge Müdürümüz bu kavşağın 8 Mart’a kadar tamamlanabileceğini ifade etti. Duraliler kavşağındaki şerit genişletmelerinin de 8 Mart’a kadar tamamlanmasıyla turizm sezonu öncesinde Kemer bağlantısında çok ciddi bir rahatlamak olacak. Hem turistlerin konforlu trafiği, turist otobüslerinin ulaşımı hem de o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde duraksama olmadan Batı ilçelerimize ulaşması da söz konusu olacak” ifadelerini kullandı.  

Kavşak Tarım Üretimi Açısından Da Önemli 


Kavşak sayesinde batı ilçelerine duraksama olmadan ulaşımın sağlanacağının altını çizen Başkan Türel, bunun tarım üretimi açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Üretim yerlerinden sebze meyvenin Anadolu’ya en güvenilir şekilde bu kavşaklardan sağlamış olacağız” dedi. 

Başkan Türel, bu kavşakların önemli bir de tasarruf sağladığının altını çizerek, “Ortalama bir kavşak senede 25 milyon TL tasarruf sağlıyor. Her kavşak Antalyalıların vakitten, yakıttan ve nakitten cebinde çok önemli kazanç sağlıyor” ifadelerini kullandı.  

Başkan Türel, Vali Münir Karaloğlu’na, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ortaya koydukları işbirliği ve destek için teşekkür ederek, “Karayolları Bölge Müdürümüz ve Ulaştırma Bakanımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde bu çalışmanın tamamlanıyor olması Antalya’nın yeni bir kazanımı demek” şeklinde konuştu. 



2.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!