Antalya Tiyatro Festivali Sona Erdi

Haberler29 Mayıs 2018
1.2B OKUNMA
Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve ulusal yas nedeniyle açılış programı iptal edilen Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali, 'Giydirici' ve 'Üç Kız Kardeş' adlı oyunlarla sona erdi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki festivalin finalinde Gürcistan Müzikal Komedi ve Dram Tiyatrosu 'Üç Kız Kardeş', İstanbul Devlet Tiyatrosu da 'Giydirici' adlı eserleri sahneledi. Festivalin kapanış oyunları yoğun ilgi gördü. Gürcistan Müzikal Komedi ve Dram Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu 'Üç Kız Kardeş'in senaryosunu Anton Çehov yazdı, Kostantin Purtseladze yönetti, 12 oyuncu rol aldı.


Festivalin diğer kapanış oyunu Ronald Harwoood'un yazdı. Ergun Sav'ın Türkçeye çevirdiği, Hakan Çimenser'in yönettiği 'Giydirici'de de 12 oyuncu rol aldı. Eserde, İkinci Dünya Savaşı sırasında ölümüne tiyatro yapmaya çalışan bir tiyatro grubu konu ediliyor.

Ankara, İstanbul, Erzurum ve Antalya devlet tiyatrolarının yanı sıra İspanya'dan Yllana Tiyatrosu, Brezilya'dan Palyaço Akademisi, Kazakistan'dan 28 Tiyatro, İtalya'dan Koreja Tiyatrosu, Gürcistan'dan Vaso Abashidze Profesyonel Müzikal Komedi ve Dram Tiyatrosu'nun katıldığı festival boyunca 21 temsil yapıldı.

Oyunları 12 Bin Kişi İzledi


Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, Uluslararası Antalya Devlet Tiyatroları Festivali'nin bir marka olduğunu belirterek, "Bu yılki festivalimiz iki ayrı salonda gerçekleşti, her gün 1200 kişi izledi. 10 günde 12 bine yakın izleyici sayısına ulaştık" dedi. Aksum, festivale ilgi gösteren tiyatroseverlere teşekkür etti.


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!