Antalya Turizminde 1 Milyonu Aşan Almanlar 5 Yıl Sonra Yeniden Lider

Haberler17 Temmuz 2022
932 OKUNMA
Paylaş

Antalya'da 2016'ya kadar en çok turist gönderen Almanya, 2017'den 2021'e kadar liderliği kaptırdığı Rusya'yı, 2022'de yeniden geçti. Yılbaşından 12 Temmuz'a kadar 1 milyon 157 bin olan Alman turist sayısının, yıl sonunda ilk kez 3 milyonu aşması bekleniyor.

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından Antalya'da, bu yıl Ukrayna- Rusya savaşı dengeleri değiştirdi. Antalya'nın iki ana pazarı olarak en çok turistin geldiği Rusya ve Almanya arasındaki liderlik koltuğu, 5 yıl sonra yeniden Almanlara geçti.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, kişisel bloğunda Alman turizmindeki gelişmeler ve değişimle ilgili makale yayımladı. Yavuz, 2016'da Sultanahmet'teki bombalı saldırıda 13 Alman vatandaşının hayatını kaybetmesiyle gerileme sürecine giren Alman turist gelişlerinin, pandemi ertesinde eski günlerine döndüğünü açıkladı.

Dünyanın En Çok Gezen Halkı


Dünyanın en çok gezen halkı Almanların 2 yıldır kısıtlanan seyahat arzularında bu yıl gerçek anlamda patlama yaşandığını belirten Yavuz, "Ne son günlerde artan pandemi vakaları, ne Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yükselen fiyatlar Almanları seyahatlerinden alıkoyamıyor. Almanya'dan nisan ayında başlayan turizm hareketliliği, haziran sonunda bazı eyaletlerin yaz tatiline girmesiyle artarak devam etti" dedi.

Almanların üçte biri kendi ülkelerinde tatile çıkarken, bir o kadarının da Akdeniz ülkelerini ziyaret ettiğini anlatan Yavuz, "Türkiye, İspanya, Yunanistan ve İtalya en çok tercih edilen ülkeler. Çocuklu ailelerin tercihi Türkiye olurken, gençler İspanya'yı tercih ediyor. Türkiye'de başta Antalya olmak üzere, Ege ve İstanbul Almanların en çok rağbet ettiği bölgeler. Özellikle Antalya, çok farklı otel seçeneği ve her şey dahil sistemiyle Almanların tercihinde önemli rol oynuyor" diye konuştu.


932 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!