Antalya Valiliğinden 65 Yaş Üstüne Seyahat İzni

Haberler22 Mayıs 2020
3.1B OKUNMA
Paylaş

Havaların ısınması nedeniyle 21 Mayıs itibariyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara en az bir ay dönmemek üzere tek yönlü seyahat izni çıktı.

Antalya Valiliği İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda, virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması ve havaların ısınması nedeniyle, uzun bir süredir sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlamasına tabi olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların, 21 Mayıs 2020 tarihinden itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi.


65 yaş ve üzeri vatandaşlar, son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç, seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartıyla istedikleri yerleşim yerine gidebilecek.

Seyahat edecek bu kişilere bir kişi refakat edebilecek. Seyahat İzin Belgesi elektronik ortamda e-devlet, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden 21 Mayıs Perşembe günü, saat 09.00'dan itibaren talepte bulunabilecek. Refakatçiler ise 72 saat sonrasından itibaren isterlerse geri dönebilecek.

Kaynak: DHA



3.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!