Antalya “Outlet” Farkını DEEPO’da Yaşıyor

Haberler12 Kasım 2013
5.2B OKUNMA
Paylaş

 


  Gözde KANTARCI / Antalya City Zone

 

Yılda 5 milyon kişinin ziyaret ettiği Akdeniz Bölgesi’nin tek outlet alışveriş merkezi Deepo Outlet Center AVM, yerli yabancı ziyaretçinin kaliteli ve hesaplı alışverişte buluşma noktası oldu.Yeni projelere yelken açan Deepo Outlet Center, kültür şenliklerinden,çocuk oyun merkezlerine kadar, çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle birçok etkinliği de önümüzdeki günlerde hayata geçirecek. Merkez,2014’te mağaza sayısını daha da artıracak.

  •  


 


 


“Outlet” Avantajı


Deepo’nun, bölgenin tek outlet alışveriş merkezi olduğuna dikkat çeken Deepo Outlet Center Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, “Tek kat    alana kurulu olmamız müşterilerimiz tarafından en çok beğeni aldığımız özelliğimiz. Ayrıca lokasyon olarak yılda 12 milyon turistin indiği Antalya havalimanı karşısındayız. Torunlar GYO iştiraki AVM’miz hem yatırımcı hem de yönetim şirketi olma özelliği ile iş akışında hızlı karar ve sonuç alabilmekte” dedi. Livanelioğlu, ekonomik alışveriş ihtiyacına çözüm olan “outlet” anlayışının, enflasyonun düştüğü günümüzde  yerli yabancı herkesin gideri iyi yönetebilmek için başvurduğu bir olgu olduğuna da değindi.

350 Bin Yabancı Turist

Yılda 350 bin yabancı turist ziyaretçi aldıklarını belirten Livanelioğlu, aynı dönemde Deepo'ya gelen her 100 kişiden 43'ünün Rus, 22'sinin İran’lı, 14'ünün Kazak ve 4'ünün ise Alman olduğunu belirtti. Livanelioğlu, “Özellikle Mart döneminde İranlı turist sayısı çok artıyor. Yaz döneminde ise ağırlıklı olarak Rus turist geliyor ve en çok harcamayı da Rus turistler yapıyor” dedi.


Alan Genişletecek

2014’ün ilk yarısında kiralanabilir alan kapasitesini üç katına çıkartacaklarını dile getiren Livanelioğlu, “ Şu an stantlarla birlikte 100 mağazamız var. 2014’te  ise kiralanabilir alanı üç katına genişletmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte yeni çocuk oyun merkezleri ve çocuk alanları eklemek de planlarımız arasında. Müşteri ihtiyaçları belirlendikten sonra alışveriş merkezimize yeni mağazalar eklemek istiyoruz” diye konuştu.

Deepo’da Etkinlik Bitmiyor


Türk pazar mantığının uyarlandığı Deepo markası “Salı Pazarı” ndan tutun, çocuklar için sömestr etkinlikleri, eğitimler, yarışmalar, sosyal sorumluluk projeleri, sergiler ve bunun gibi bir çok etkinlik Deepo’da gerçekleştiriliyor. 2014 yılında da devam edecek etkinliklerle ilgili bilgi veren Livanelioğlu şunları dile getirdi:“ Deepo’da hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere hitap eden etkinlikler yapmayı çok önemsiyoruz. Özellikle çocuk ve çocuklu ailelerin rahatlıkla vakit geçirebilecekleri ve ilgisini çekebilecek etkinlikler yapıyoruz. Çocuklara, seksek gibi çocuk oyunlarını alışveriş merkezi içerisinde oynama fırsatı veriyoruz. Sömestr boyunca çocuk ve aileleri ilgilendirebilecek çoğu etkinliği devam ettiriyoruz. Satranç Federasyonu ile anlaşmamız doğrultusunda 400 metre karelik satranç merkezimizde her hafta sonu satranç turnuvası düzenliyoruz. Antalya’da yaşayan Rusları da  dikkate alarak Aralık ayında geçtiğimiz dönemlerde de yapılan “Rus Türk Ukrayna Kültür Şenliği” yapacağız” diye devam etti.

“Shopping Fest” Antalya’nın İhtiyacı

İstanbul ve Ankara’da yapılan alışveriş festivallerinin Antalya’da da yapılması gerektiğine vurgu yapan Livanelioğlu, “Festivalin tüm Antalya ölçeğine yayılarak “Turizm ve Alışveriş Festivali” şeklinde düzenlenmesi, Antalya ve bölgesi için çok iyi bir tanıtım aracı olacak ve dünyada dördüncü ziyaret edilen şehir olan Antalya’nın marka değerine ciddi bir katkı sağlayacaktır.  “Turizm ve Alışveriş Festivali” ile Antalya’da yapılacak olan en önemli uluslararası organizasyonlardan biri olan 2016 Botanik Expo’su tüm dünyaya lanse edilebilir” diye konuştu.


Bölge AVM Yatırımına Uygun

Antalya’nın, iyi fizibilite yapılarak, AVM yatırımlarına uygun bir bölge olduğunu dile getiren Livanelioğlu, “ Antalya’da ilçeler dahil faaliyet gösteren AVM’lerin toplam kiralanabilir alanı 210 bin metrekare. Antalya’nın nüfusuna göre her bin kişi için yaklaşık 105 bin metrekare kiralanabilir alan düşüyor. Dolayısıyla Türkiye ortalaması göz önüne alındığında kiralanabilir metrekare anlamında Antalya’nın daha kat edecek yolu var. Uygun lokasyon, demografik yapı ve müşteri alımının belirlenmesi ile bölgeye uygun AVM’ler kazandırılabilir” diye konuştu.

 



5.2B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!