Antalya’da 1. Koro Festivali Rüzgarı

Haberler04 Haziran 2024
124 OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu, Akdeniz Üniversitesi’nin düzenlediği 1. Koro Festivali’nde sahne aldı. Gençlik korosu büyük beğeni ve alkış aldı. 


 

Verdiği konserlerle Antalyalıların sevgisini kazanan ve konserlerinde kendine ait bir dinleyici kitlesi oluşturan, gençlerden kurulu olan Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu, Akdeniz Üniversitesi tarafından, koroları teşvik etmek için düzenlenen 1. Koro Festivali’ne katılım sağladı. 

ÇOK SESLİ GENÇLİK KOROSU BEĞENİ TOPLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu, 2021 yılından beri Şef Nazlı Ünlüsoy Aybaş yönetiminde, birçok sahnede konserler verirken aynı zamanda uluslararası birçok platformda da ülkemizi başarıyla temsil etti. Gençlik Korosu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen 1. Koro Festivali’nde de büyük alkış ve beğeni aldı. Yarışma amacı güdülmeden, koroların performanslarını sergilemesi adına düzenlenen festivale, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 16 koro katılım sağladı. Sadece çoksesli koroların katılım sağlayabildiği festivalde, her koro 10 ila 15 dakika sahnede kalma şansına sahip oldu. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çoksesli Gençlik Korosu da festivalde, On Suuri Sun RantasAutius, Sekme Oyun Havası, Verbum Caro, Ederlezi, Siyahamba eserlerini seslendirdi. 


KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

Çoksesli korolara etkinliklerini sergileme fırsatı vererek özendirmek, korolar ve üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek, konser ve sosyal medya yayınları aracılığıyla da Türk ve dünya koro edebiyatından seçkin koro müziği örneklerini daha fazla izleyiciye ulaştırmak amacı taşıyan festivalde, koro üyelerine, performanslarını sergiledikten sonra sertifika takdim edildi.


 


124 OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!