Antalya'da 3. Etap Raylı Sistem’in Ön Kontrol Test Sürüşü Yapıldı

Haberler04 Temmuz 2021
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, 3. Etap Raylı Sistem Projesi Yenidoğan-Müze durakları arasındaki hatta tramvay aracı ile ön kontrol test sürüşü gerçekleştirdi. Bir süre vatman koltuğuna oturarak aracı kullanan Başkan Böcek konuk belediye başkanlarına 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili bilgi verdi. Geçmiş dönemden kalan ve halkın yararına olan projelere devam ettiklerini söyleyen Başkan Böcek, 3. Etabın otogar, üniversite ve hastane bölgesinden geçmesi nedeniyle son derece önemli bir güzergaha sahip olduğunu ifade etti.

 

Başkan Muhittin Böcek ev sahipliğinde yapılan Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, yapımı tamamlanan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin ön kontrol test sürüşünü yaptı. Yenidoğan-Müze hattında gerçekleştirilen test sürüşüne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı.

BAŞKAN BÖCEK VATMAN KOLTUĞUNA OTURDU


Büyükşehir Belediye Başkanları, ASAT karşısındaki Yenidoğan Durağı’ndan başlayan test sürüşüne spor kıyafetleri ile katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tramvay aracının vatman koltuğuna geçerek, konuk büyükşehir belediye başkanları ile birlikte Yenidoğan Durağı- Dumlupınar Bulvarı- Akdeniz Üniversitesi- Meltem- Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze Durağı arasındaki güzergahta başarılı bir test sürüşü gerçekleştirdi.

HAYIRLI OLSUN DİLEĞİ

Güzergah boyunca konuk belediye başkanlarına 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Böcek, göreve gelir gelmez geçmiş dönemden kalan projenin tamamlanması yönünde talimat verdiğini belirterek, “Antalya halkının yararına olacak projeleri devam ettirdik. 3. Etap Raylı Sistem Projesi de ASAT, Otogar, Adliye, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi gibi önemli bir hat üzerinde bulunuyor. Üniversite öğrencilerimiz için,  hastane halkımız için çok önemli Antalyaspor stadyumumuz da var. Nostalji tramvayı ile birleştirdik. Test sürüşleri devam edecek sonrasında da halkımızın kullanımına sunacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Antalyalı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları da Başkan Böcek’e projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. 


TEST SÜRÜŞLERİ DEVAM EDECEK

Müze Durağı’nda son bulan test sürüşünün ardından CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi tarafından varyant üzerinde kurulan canlı çerçevede hatıra fotoğrafı çektirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Yenidoğan- Müze durakları arasında tramvay aracıya ön kontrol test sürüşlerinin bir süre daha devam edeceği bildirildi.


 


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!