Antalya'da 65 Yaş ve Üzerinin Sokak Özgürlüğü Keyfi

Haberler10 Mayıs 2020
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da, salgın nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle uzun bir aradan sonra dışarı çıktı.

Kentin özellikle deniz manzaralı Atatürk ve Falez parklarında yürüyüş yapan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Bazı yaşlılar bisiklete bindi, bazıları ise banklarda oturup denize seyrederek vakit geçirdi. Tekerlekli sandalyedeki bazı yaşlılar da yakınlarının yardımıyla dışarı çıkarak güzel havanın keyfini yaşadı. 

Güllük Caddesi'nde yürüyüş yapan 66 yaşındaki Nesime Platin, uzun süre sonra ilk defa dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sokağa çıkış iznine rağmen tedbiri elden bırakmadığını belirten Platin, "Tulumumu, eldivenimi, yüz siperliğimi ve maskemi taktım. Evde annem var hasta o nedenle daha çok dikkat ediyorum. Cadde ve sokakları, parkları gezdim." dedi. 


Atatürk Parkı'ndan Konyaaltı Sahili'ni izleyen 70 yaşındaki emekli İbrahim Akın ise 2 aydır evden hiç çıkmadığını kaydetti. Akın, dışarı çıkar çıkmaz en çok özlediği sahil ve denizi izlediğini dile getirdi.

90 yaşındaki Fatma Sar da uzun süre sonra dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Şar, evinden dışarıya çıkarken balkondan kendisini izleyen torununun kızı 9 aylık Ayşe Eliz'e el salladı.  



1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!