Antalya'da Ana Caddelerdeki Bisiklet Yolları Kaldırıldı

Haberler27 Kasım 2019
4.7B OKUNMA
Paylaş

Antalya kent merkezinde kullanılan bisiklet yollarının bir kısmı, güzergahları doğru olmadığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile kaldırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı - Muratpaşa Lara arasında yapılan 28 kilometrelik bisiklet yolunun Atatürk, Milli Egemenlik ve Teomanpaşa caddelerindeki bölümleri kaldırıldı. UKOME'nin aldığı karara göre bisiklet yollarının güzergahlarının doğru olmadığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, yolların kaldırıldığı noktalarda karma kullanım için çalışmalar yapacağını duyurdu.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkan Vekili Nurettin Tonguç, yapılan bisiklet yollarının güzergahlarının doğru olmadığını söyledi.

Bu nedenle UKOME genel kurulunda alınan kararla Atatürk, Milli Egemenlik ve Teomanpaşa caddelerindeki bisiklet yollarının kaldırıldığını kaydeden Tonguç, "Bu noktalarda yapılan bisiklet yollarının güzergahları doğru değildi. Bisiklet yolu trafik akışının tersine doğru devam ediyordu. Bu durumda da olası bir kaza kaçınılmaz. Araç sürücüleri ile bisiklet sürücüleri çoğu noktada karşı karşıya geliyordu. Bundan sonra bu noktalarda karma kullanım için çalışmalar yapacağız. Trafik kanununda bisikletin zaten yeri var. Biz bu noktalarda uyarı levhalarıyla ve gerekli düzenlemelerle bisikletlilerin fark edilmesi için çalışacağız. Diğer noktalardaki bisiklet yollarının kullanımı devam edecek" dedi.



4.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!