Antalya'da ANTBİS İle Kolay Ulaşım, Sağlıklı Yaşam

Haberler27 Aralık 2019
3.2B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesinin şehir içi ulaşım ağına entegre ettiği Akıllı Bisiklet Sistemi’ne (ANTBİS) vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Aktif istasyon sayısını 9’a çıkaran sistem 90 bisiklet ve 132 park ünitesiyle hizmet veriyor. 1 saat için 1.5 TL ücret ödeyen ANTBİS kullanıcıları hem ucuz hem kolay hem de sağlıklı yaşamın keyfini çıkarıyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki ANSET şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ANTBİS Antalya şehir içi ulaşımına katkı sunmaya devam ediyor. Şehir içi motorsuz taşıt kullanımının yanında vatandaşları hareketli yaşama da teşvik eden ANTBİS sağlıklı bir yaşam imkanı sağlıyor. ANTBİS’in abonman sayısı da her geçen gün artıyor. Toplam 27 bin 653 abonman rakamına ulaşan sistem yeni istasyonlarla da ulaşım ağını genişletiyor. ANTBİS’in aktif istasyon sayısı 9, bisiklet sayısı 90 ve park ünitesi 132’ye ulaştı.

Ailecek Bisiklet Keyfi 

Konyaaltı Sahili’ne eklenen yeni ANTBİS istasyonlarıyla sahilin tadını ailecek çıkardıklarını belirten Cihat Şahin “Özellikle hafta sonları yürüyüş yapıp daha sonra ANTBİS ile ailecek bisiklet sürmenin keyfini çıkarıyoruz. Fiyatları oldukça uygun. Bisikletleri rahat. Yeni istasyonların yapılması memnuniyet verici. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e yeni istasyonlarımız için teşekkür ediyoruz” dedi.


ANTBİS'İ Nasıl Kullanırım 

ANTBİS’i kullanmak isteyen vatandaşlar ANTBİS mobil uygulaması ile alınabilecek tek kullanımlık şifre, Karaalioğlu Parkı girişindeki ANTBİS abone merkezinden alınabilecek abonman kartı, kredi kartı ile KİOSK cihazı üzerinden kiralama ile ve Kent Kart’taki bisiklet kirala menüsünden ANTBİS üyelik hesabı oluşturarak sistemden faydalanabiliyor. Vatandaşlar ANTBİS ile ilgili soru ve görüşlerini 0242 247 67 54  numaralı telefonu arayarak ya da  adresine mail göndererek iletebiliyor.

Ücreti Ne Kadar?


Öte yandan ANTBİS kullanıcıları 1 saat için 1,5 TL, 2 saat için 2,5 TL, 3 saat için 4,5 TL ilave her saat için ise 2 TL ekstra ücret ödüyor.

ANTBİS İstasyon Noktaları

Boğaçayı İstasyonu (Akdeniz Blv. Erdoğan Konutları Karşısı)


Konyaaltı Meydan İstasyonu (Akdeniz Blv. Hilmi Kokoreç Karşısı)

Olbia İstasyonu (Dumlupınar Blv. Olbia Meydan Alanı)

Varyant İstasyonu ( Beach Park girişi Konyaaltı Plaj Başlangıcı)


Atatürk Parkı İstasyonu (Konyaaltı Cad. Atatürk Park Yanı)

Kapalı Yol İstasyonu (Milli Egemenlik Cad. Kapalı Yol Girişi – Halk Bank Önü)

Işıklar İstasyonu (Gençlik Mah. Fevzi Çakmak Cad. Karaalioğlu Park Girişi)


Sampi Kavşağı İstasyonu (Metin Kasapoğlu Cad. Beytaş Sit. A-B-C Blokları Önü)

Düden Park İstasyonu (Çağlayan Mah. Barınaklar Blv. Düden Park Girişi – İtfaiye Önü)


3.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!