Antalya'da Bayram Tatilinde Yoğunluk Yaşandı

Haberler18 Temmuz 2022
886 OKUNMA
Paylaş

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya ve Muğla'da, Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşandı.


Antalya'daki turistik tesisler, bayram tatilinin uzun süreli olması dolayısıyla yüksek doluluğa ulaştı. "Yüksek sezon" olarak tabir edilen bir dönemde iç pazarın da hareketlenmesiyle Gazipaşa'dan Kaş'a kadar sahil kentlerinde yoğunluk oluştu.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, AA muhabirine, hareketli bir bayram tatili geçirdiklerini söyledi.
Rezervasyon için son dakikaya kalanların da butik otellerde yer bulabildiğini vurgulayan Kavaloğlu, "Bayram tatili çok daha öncesinden ilan edilse daha büyük avantaj olurdu. Aylar öncesinden bayram tatili için rezervasyon yaptıran misafirlerimiz tatillerini uzattı. Zincir oteller olduğumuz için aynı misafirin, Belek'te ve Kemer'deki tesislerimizde tatil yapmalarına olanak sağladık. Onlar için de farklı bir deneyim oldu." diye konuştu.
Yabancı turistlerin de kente yoğun geldiğine işaret eden Kavaloğlu, "9 gün boyunca iç ve dış pazarda yüksek doluluk yaşadık. Tatil çok hareketli geçti." dedi.

Bazı Misafirler Tatili Uzattı

Bayram tatilini Antalya'da geçirenlerden Osman Karadağ, iki yıl aradan sonra Kemer'e tatile geldiklerini, her günü iyi değerlendirdiklerini dile getirdi.
Ailece denize gitmeyi, yüzmeyi sevdiklerini belirten Karadağ, "Salgın sürecinde tatili özlemiştik. Ankara'dan geldik, pazar günü kalabalık olacağı için yola çıkmak istemedik. Onun için hafta içinde döneceğiz." diye konuştu.
Tatilcilerden Nurgül Özkostak ise bayram tatilinin iyi geçtiğini ifade ederek, "Döner dönmez iş başı yapacağız. Kemer'in doğasını, denizini seviyorum. Güzel bir tatil yaptık, dinlendiğimizi düşünüyoruz." dedi.
Yakınlarının yanına tatile gelen Ahmet Eren de tatil süresini denize girerek, spor ve piknik yaparak geçirdiklerini anlattı.

Kaynak: AA



886 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!