Antalya'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Haberler18 Mart 2019
1.7B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Vatan Korosu, tiyatro sanatçısı Haluk Cömert’in anlattığı “Anadolu’dan Yaşanmış İnsan Öyküleri” eşliğinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla konser verdi. Seyircilerin soluksuz izlediği konser uzun süre ayakta alkışlandı.  

Muratpaşa Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünde,  Furkan Üstündağ yönetimindeki Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası ve şefliğini Gönül Saykal’ın yaptığı Vatan Korosu, tiyatro sanatçısı Haluk Cömert’in anlattığı “Anadolu’dan Yaşanmış İnsan Öyküleri” ile bir anma konseri gerçekleştirdi.  

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen konser için salon saatler öncesinde dolarken Antalya’nın ilk bigband Gençlik Orkestrasının üyeleri sahneye dönemin Mehmetçiklerinin giydiği üniformayla çıktı. Tiyatro sanatçısı Cömert ise Çanakkale Savaşında mekanizması bozulan bir topun mermisini sırtına alarak namluya süren Seyit Onbaşı ya da nam-ı diğer Koca Seyit gibi giyindi.  

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde Kerkük Zindanı’ndan Çanakkale Türküsü’ne bir çok eser seslendirilirken Burcu Ezgi Doğan, Taner Ölçen ve Seyit Mehmet Sakin de solist olarak sahne aldı.



1.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!