Antalya'da Deniz Gönüllüleri Projesi'ne Yoğun İlgi

Haberler21 Mayıs 2018
1.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi tarafından oluşturulan “Antalya Deniz Gönüllüleri” Projesi’ne bir haftada 135 kişi başvuruda bulundu. Bu yoğun ilgiyle birlikte kurumsal deniz gönüllüsü olarak ilk başvuru da Opera Yaşam Hastanesi tarafından yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ortaklığında yürütülmekte olan Antalya’nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu Projesi kapsamında “Antalya Deniz Gönüllüleri” programı hayata geçirildi. Denizleri için bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan programa kişisel ve kurumsal destek gelmeye başladı. Deniz gönüllüsü olmak için bir haftada 135 kişisel başvuru yapıldı. İlk kurumsal destek de Özel Opera Yaşam Hastanesi’nden geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim’in öncülüğünde yürütülen projenin ilk kurumsal gönüllüsü Özel Opera Yaşam Hastanesi oldu. Başhekim Dr. Gökhan Ürkmez ve ekibi bu projenin daha önceki faaliyetlerine de kurum olarak katıldıklarını ve bundan sonraki tüm faaliyetlerde de mutlulukla yer alacaklarını kaydetti. 


Deniz Gönüllüsü İlan Etti

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Opera Yaşam Hastanesi’nin sosyal sorumlulukla Antalya Deniz Gönüllüleri Projesi’ne verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Evrim, ‘Kendilerini deniz gönüllüsü ilan ediyoruz. İnşallah hem Antalya’ya hem iklim değişikliğine faydalı bir eylemin başlangıcı olur. Hayırlı olsun’’ dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hatice Kayrakçı, program kapsamında gerçekleştirilecek denizlerimizdeki zehirli türlerle ilgili farkındalık çalışmalarının önemini vurguladı. Kayrakçı, Türkiye denizlerinde gün geçtikçe daha sık görülen balon ve aslan balıkları, denizanaları gibi yabancı türlerle ilgili halk sağlığını ilgilendiren konularda alınacak önlemler için bu tür kurumsal işbirliklerin çok yararlı olacağını kaydetti.



1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!