Antalya'da Denize Sıfır Karavan ve Çadır Kent

Haberler20 Ağustos 2020
11.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde denize sıfır karavan ve çadır kent oluşturuldu.

Demre Belediyesi geçen yıllarda ilçeye gelen karavancıların ve çadırlı tatilcilerin rastgele konaklaması üzerine, halktan gelen tepkileri de dikkate alarak yeni bir alan düzenledi. Demre'nin en güzel plajı olan Taşdibi'nin bir bölümü, karavancılar ve çadırlı tatilciler için ayrıldı. Alan temizlendikten sonra yeni iki duş ve iki tuvalet yapıldı. Alt yapı oluşturulmasının ardından alana çadırlı tatilciler ve karavancılar akın etmeye başladı. 

Almanya'dan karavanla gelen Sevim ve Ercan Tübe çifti, "Almanya'da 53 yıl çalıştıktan sonra bir karavan alarak geçen yıl gezmeye başladık. Demre'yi yeni keşfettik. Bir defa Demre insanı çok sıcak. İnsanları cana yakın. Deniz bir harika.  Türkiye'nin en güzel sahilleri ve plajları Demre'de. Demre'nin önce insanlarını, sonra denizini ve doğasını sevdik. 4 haftadır bu alandayız. Çok mutluyuz. Eylül ayı sonuna kadar buradayız. Sahili ve alanı karavancı arkadaşlarla paylaştık. Kendimiz temizliyoruz. Ayrıca Demre Belediye Başkanı'na burayı düzenlediği için teşekkür ediyoruz" dedi.

Alanya'dan karavanla gelen Nihal ve Vahit Çınar çifti, "Burada alan ücretsiz. Su ücretsiz. Deniz harika ve denize girmek de ücretsiz. Tuvaletler ve duşlar temiz. Bir karavancı için her türlü koşul oluşturulmuş. Plaj ve sahil çok güzel. Deniz çok temiz. Şu ana kadar güvenlik açısından hiçbir sorun yaşamadık. Ayrıca denizin bu kadar güzel ve temiz olduğu belki tek yer Demre" diye konuştu.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da "Pandemi nedeniyle alanı bu kadar hazırlayabildik. Gelecek yıl burası çok daha farklı olacak. Karavancıların her türlü ihtiyacının karşılanacağı bir alan olacak. Burayı bir çekim merkezi yapacağız. Konuklarımızdan tek isteğimiz bu alanı ve sahili temiz tutmaları" dedi.

Kaynak: DHA



11.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!