Antalya'da Faytona Son

Haberler24 Mayıs 2019
7.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’da uzun süredir hayvan severlerin tepkisini çeken faytonların faaliyetlerine 10 Haziran’dan itibaren son verileceğini söyledi. Böcek, at sahiplerinin ya da ailelerinden bir kişinin belediyede istihdam edileceğini, atların ise hayvanat bahçesine alınacağını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, seçildikten sonraki ilk basın toplantısını yaptı. Ulaşım konulu basın toplantısına basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Başkan Muhittin Böcek, Antalya'nın 19 ilçesi ve 913 mahallesinde kendilerini görevli gördüklerini söyledi. 

Faytoncuları Mağdur Etmeyeceğiz

Olağanüstü UKOME Toplantısı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Aldığımız UKOME kararına göre 10 Haziran itibariyle Antalya’da fayton faaliyetlerinin durdurulması ve trafikten men edilmesi kararı aldık. Antalya’da 15, Alanya’da 4, Manavgat’ta 1 olmak üzere toplam 20 fayton işiyle uğraşan kardeşimiz var. Genel Sekreterimiz bir hafta önce onlarla bir toplantı yaptı. Faytoncu kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Kendilerini ya da ailelerinden bir yakınını belediyede istihdam edeceğiz. Atları ise hayvanat bahçemize alacağız” dedi.


Bir Çok Şikayet Vardı

Fayton atlarının asfalt üzerinde doğal yaşamlarına aykırı şekilde sağlıksız koşullarda çalıştırıldığına dikkati çeken Başkan Muhittin Böcek, bu konuda ulaşım sektörü ile hem fikir olduklarını söyledi. Başkan Böcek, bir basın mensubunun Avrupa’da da faytonların var olduğunu hatırlatması üzerine, “Antalya’da faytonlarla ilgili UKOME kararlarına uyulmadığı, durak yerlerinde durulmadığı, hayvanların sağlıksız koşullarda çalıştırıldığı ve koku gibi bir çok şikayet vardı. Hava şartları bahsettiğiniz ülkeler ile bizim farklı. Temmuz ve Ağustos aylarında sıcak nedeniyle biz güneşte bir dakika bile duramazken onların sıcak asfaltta durması doğru değil. UKOME ile geniş değerlendirme sonucu aldığımız bir karardır” diye konuştu.  

İllere Örnek Olsun


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, uygulamanın fayton bulunan diğer illere de örnek olmasını diledi. Antalya’da birçok proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Böcek, şunları söyledi: “Önümüzde süreçte danışmanlar, STK’lar ve ulaşım sektöründeki arkadaşlar birlikte ulaşım master planı ve trafiğin zorlandığı yerler ile ilgili de çalışmalar yapacağız. Vatandaşlarımıza planlı, kurallı, kimlikli kent yapacağız demiştik. Bunlarla ilgili çalışmalarımız önümüzdeki günlerde duyuracağız. Planlı çalışıyoruz. Bayramdan sonra tüm ilçelerimize gidip belediye başkanı, kaymakam, muhtarlar ve STK’larla toplantılar yapacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceğiz.” 

Başkan Muhittin Böcek, bir gazetecinin sorusu üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne de Büyükşehir Belediyesi’ne yakışan bir Atatürk anıtı yapacaklarını kaydetti. 


7.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!