Antalya’da Gastronomi Şöleni İçin Geri Sayım Başladı

Haberler20 Eylül 2022
1.2B OKUNMA
Paylaş

Antalya’yı Food Fest festivali heyecanı sardı. Yerel gıdaya ve sürdürülebilir tarıma sahip çıkmanın önemini vurgulamak amacıyla “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla düzenlenecek I. Uluslararası Food Fest Antalya, kapılarını açmak için geri sayım başladı. 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival, konuklarına tam bir lezzet şöleni yaşatacak, gastronomi tutkunlarına ev sahipliği yapacak

Tarihi, eşsiz konumu, biyoçeşitliliği, benzersiz kıyıları, doğal güzellikleri ve yemek kültürü ile Antalya, I. Uluslararası Food Fest gastronomi festivali için gün sayıyor. 

Geri sayımın başladığı I. Uluslararası Food Fest Antalya, gastronomi dünyasının duayenlerini bir araya getirecek. “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla gerçekleşecek uluslararası festival, Antalya Karaalioğlu Parkı’nda dünyanın dört bir yanından gelen gastronomi tutkunlarını ağırlayacak.  Antalya'nın saklı kalmış lezzetlerini uluslararası arenaya taşıyacak, ülkemizden ve yurt dışından Michelin yıldızlı ve ünlü şeflerinin, sektör temsilcileri ve profesyonellerinin buluşacağı, dünyanın dört bir yanından konukların ağırlanacağı festival, birbirinden renkli, bilgilendirici ve keyifli etkinliğe ev sahipliği yapacak.


Dünyaca Ünlü Şeflerden Lezzet Şöleni

Uluslararası Food Fest Antalya, 23 Eylül Cuma günü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Ceyda Düvenci, Dilara Koçak, Sahrap Soysal gibi isimlerin de katılımıyla gün boyunca Antalya mutfağı ve sürdürülebilirlik gibi gastronomiye yönelik pek çok farklı başlıkta panel ve söyleşilerin düzenleneceği festival, ünlü şeflerin ve isimlerin workshopları ile renklenecek. René Frank, Merlin Labron-Johnson gibi dünya çapında tanınmış şeflerle workshopların gerçekleşeceği festivalin ilk günü, akşam saatlerinde ünlü şarkıcı Tuğba Yurt’un konserine sahne olacak.


Coğrafi İşaretli Tavşan Yüreği Zeytini Hasadı Yapılacak

24 Eylül Cumartesi günü, Antalya Coğrafi İşaretli Tavşan Yüreği Zeytin Hasadı etkinliğiyle başlayacak. Zeytinpark’ta gerçekleşecek zeytin hasadının ardından gün boyunca panel, söyleşi ve workshop’larla devam edecek. Luigi Taglienti, Rafa Soler, Joann Artieda, Arda Türkmen, Jenő Rácz, Rui Silvestre, Şeyda Dikmen Öğdük, Mine Ataman, Murat Atay, Ömür Akkor, Nursel Ergin, Beyhan Kadayıfçı, Uğur Volkan Uysal gibi ünlü isimlerin katılacağı workshop ve söyleşilerin ardından akşam şarkıcı Işın Karaca’nın konseriyle festival coşkusu doruğa ulaşacak.


MasterChef Türkiye Şefleri Antalya’da

25 Eylül Pazar günü ise İpek Kozasından Portakal Çiçeği Broşu Yapımı etkinliğiyle başlayacak. Ardından gün boyunca ünlü şefler Danilo Zana, Joe Barza, Tuncay Gülcü, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu, Jaime David Rodriguez Camacho, Pere Planagumà Sala, Elif Korkmazel, Türev Uludağ ile workshop’lar, çok sayıda panel ve söyleşi düzenlenecek. I. Uluslararası Food Fest Antalya, akşam saatlerinde düzenlenecek Akustik Konser ile sona erecek.
 


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!