Antalya’da Hortumlar, Kapanan Yollar ve Dev Dalgalar Nedeniyle Zor Anlar Yaşanıyor

Haberler26 Ocak 2019
13.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya’da aşırı yağış ve hortumlar nedeniyle kentte hayat durdu. Doğal afet nedeniyle iki kişi hayatını kaybederken, havalimanında hasar meydana geldi, sokakları su bastı, heyelan nedeniyle 5 mahalleye ulaşılamıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiği bilgiye göre bugüne kadar hortum nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, 13 vatandaş yaralandı, bir kişi de aranıyor.

Havalimanında Hasar Var

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun verdiği bilgiye göre üç gün içinde kentte beş kez hortum görüldü.


Hortum bugün saat 11.00 sıralarında Antalya Havalimanı’nı da içine alacak şekilde etkili oldu. Saatte 133 kilometre hızla güney yönlerinden esen bir fırtına ve hortum oluştu.

Havalimanında iki otobüs, bir minibüs ve iki merdiven devrilirken, iki uçak ve bir polis helikopterinde kısmi hasar meydana geldi. Havalimanında seferler devam ediyor.

Hortum binalara da zarar verdi. Kumluca ilçesinde iki bina tamamen yıkıldı. 21’i ağır hasarlı olmak üzere 229 binada hasar var.


Sağanak yağış ve fırtınanın özellikle Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olduğu bildirildi. Gök gürültülü yağış nedeniyle oluşan su birikintileri trafikte bulunan sürücülere zor anlar yaşattı. Yağışın etkisiyle kent bazı bölgelerine gece boyunca elektrik verilemedi.

Yağış Devam Edecek


Vali Karaloğlu, Serik, Manavgat ve Alanya bölgesinde yağışın devam edeceğini ve Antalya merkezde bugün ve yarın sağanak yağışların daha düşük hızla devam edeceğini dile getirdi. Muratpaşa, Aksu, Finike ve Kumluca ilçelerinde enerji nakil hatlarının zarar görmesi nedeniyle kısmi olarak enerji verilemeyen bölgeler var.

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü, doğu ilçelerinin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olacağını kaydetti.

Yağışın gece boyu sürüp yarın saat 06.00’ya kadar devam edeceği belirtilirken, rüzgarın güney yönünden saatte 70 ila 100 kilometre hızla eseceği vurgulandı.


Dalgalar 30 Metreyi Buldu

Kentin birçok noktasında fırtına nedeniyle ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi. Çöp konteynerleri ve tabelalar yola savruldu. Yağış nedeniyle kent merkezinde trafik kilitlendi.


Kent merkezinde saatteki hızı 103 kilometreye ulaşan rüzgar, Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi’nde bir caminin minaresinin yıkılmasına neden oldu. Minarenin devrilen parçaları nedeniyle caminin bazı camları kırıldı, çevresindeki ağaçlar ve oturma alanları zarar gördü.

Kuvvetli rüzgar denizde ise dev dalgalar oluşturdu. Konyaaltı sahilinde oluşan dalgaların boyu 5 ila 7 metreye ulaştı. Falezlere çarpan dalgaların boyu ise 20 ila 30 metreyi buldu.


13.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!