Antalya'da İftar Sofraları Kuruluyor

Haberler16 Mayıs 2018
1.2B OKUNMA
Paylaş

Bugün başlayan '11 Ayın Sultanı' Ramazan için belediye organizasyonları başta olmak üzere halka yönelik iftar sofraları kuruluyor. İftarın ardından da ramzan geceleri yapılacak.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca bazı merkez ve ilçelerde belirlenen mahallelerde kurulacak iftar sofralarında bir ay boyunca 150 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Yemek sonrası Karaalioğlu Parkı'nda ramazan geceleri düzenlenecek..

66 Mahallede İftar


Ramazan ayı boyunca 66 mahallede iftar sofrası kuracak olan Kepez Belediyesi, ilk iftar sofrasını Varsak Esentepe, Varsak Şelale ve Varsak Demirel mahallesinde gerçekleştirecek. Varsak Hafız Filiz Cami 103. Sokak, Varsak Şelale Mahallesi 7304 Sokak Bilgin Sitesi Yanı, Varsak Demirel Gümüşköy Cami önü 2045 Sokak'ta kurulacak. Ramazan ayının ikinci iftar sofrası da Teomanpaşa ve Düdenbaşı mahallelerinde kurulacak.

Gelemeyenlere Servis

Döşemealtı Belediyesi, 22 mahallede toplam 60 bin kişiye iftar sofraları kuracak. Bahçeyaka Kapalı Pazar yerinde her gün kurulacak iftar sofrasının yanı sıra Çıplaklı Mahallesi, 65 Konutlar, Kent Meydanı, Kömürcüler, Dereli, Yağca, Akkoç, Dağbeli, Bademağacı, Ekşili, Kovanlık, Ahırtraş Camili, Ilıca, Karaveliler, çığlık, Tomalar, Yeşilbayır, Yığmalar, Düzlerçamı ve Nebiler mahallelerinde de iftar sofraları oluşturulacak.


Engelli ya da yaşlılık nedeniyel iftar sofralarına gelemeyen 400 vatandaş ise evinde ziyaret edilerek, iftarlıklar dağıtılacak. Ayrıca 17 ayrı mahallede Döşemealtı Halk Tiyatrosu tarafından hazırlanan tiyatro oyunu sahnelenecek.

25 Noktada Sofra

Muratpaşa Belediyesi, ramazanda ilçenin 25 ayrı noktasında 56 mahalleyi kapsayacak iftar sofraları kuracak. Ramazanın ilk gününde Engelliler Haftası dolayısıyla Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de 2 bin kişinin davetli olduğu iftar düzenlenecek.


 

 


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!