Antalya'da İş Yerlerinin Çalışma Saatleri Değişti

Haberler04 Mart 2021
6.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca, bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin açılış- kapanış saatleri, 07.00-20.00 olarak değiştirildi.

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 2 Mart itibariyle başlayan yeni kontrollü normalleşme süreci kapsamında iki yeni karar daha alındı. 3 Mart itibariyle Kurul tarafından alınan ilk karara göre bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi işyerlerinin açılış-kapanış saatleri 07.00-20.00 olarak değiştirildi. 

Kuran kursu öğretim programlarında yüz yüze eğitime geçilmesi ise ilçelerde salgının seyri dikkate alınacak şekilde ilçe hıfzıssıhha kurullarına bırakıldı. İlçe hıfzıssıhha kurulları tarafından, yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilen Kuran kursu öğretim programları ise 30 dakika ders, 10 dakika teneffüs olarak uygulanacak. Eğitimlerde sadece temel öğretim programları yüz yüze uygulanacak. Kısa süreli öğretim programları ile Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye/Okumaya ve Camilerde Kur'an Öğretimi hafta sonu programları çevrimiçi uygulanmaya devam edecek. 

Temel öğretim programlarında yüz yüze eğitime geçildiğinde çevrimiçi devam etmek isteyen öğrencilerle çevrimiçi, yüz yüze devam etmek isteyen öğrencilerle yüz yüze olmak üzere iki grup oluşturularak, eğitime devam edilecek. Toplam ders saati gruplardaki öğrenci sayıları dikkate alınarak öğretici tarafından iki grup arasında paylaştırılacak. Sınıfta aynı anda en fazla 10 öğrenci bulunacak. Yüz yüze eğitime 10 öğrenciden fazla talep olması durumunda randevulu sistem uygulanacak.


Kaynak: DHA


6.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!