Antalya'da İş Yerlerinin Kapanış Saatlerine Yeni Düzenleme

Haberler04 Kasım 2020
2.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da İl Hıfzıssıhha Kurulu, yen tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 10 günlük süreçte denetimlerin daha da artırılması ve bazı iş yerlerinin kapanma saatine yönelik karar aldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Kurulunca yapılan toplantıda kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskleri göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik yeni kararlar alındı.

Buna göre, denetim faaliyetleri vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği pazar yeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde artırılacak ve 10 günlük süreçte bazı noktalarda denetimlere ağırlık verilecek. 

Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler, şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan her türlü toplu ulaşım araçları, hava limanı, gar, otogar, organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme ve benzeri yerler ile personel servislerine yönelik denetimler artırılacak. 


Cami ve mescitler, halı sahalar, spor tesisleri, istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran, yeme içme mekanları, cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazar yerleri, sahiller, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe, salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve nikah salonları ile lunapark ve tematik parklar daha fazla denetlenecek. 

Mekanların Kapanış Saatleri 22.00 Olarak Belirlendi

Ayrıca evlere paket servis ve "gel­ al" şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastahane, kafe, kafeterya gibi yeme­ içme yerleri, kahvehane, kıraathane, çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi iş yerleri, nikah ve düğün salonları, halı sahalar, spor salonları, internet kafeler, salonlar, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna gibi yerlerin en geç saat 22.00'de kapanmaları sağlanacak.


Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör kuruluşlarında uzaktan veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılması sağlanacak.

Toplantıda, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmaları, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmaları konularında da bilgilendirici faaliyetlere ağır verilmesi kararlaştırıldı. 

Belirlenen kararlara uyulmaması durumunda ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre 3 bin 150 lira, Kabahatler Kanunu'na göre 392 lira idari para, Türk Ceza Kanunu'nun "Bulaşıcı hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma" suçu kapsamında tedbirlere uymayan kişilere de 2 aydan bir yıla kadar hapis cezası uygulanacak. 



2.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!