Antalya'da Kar ve Fırtına Etkili Oluyor

Haberler30 Ocak 2019
2.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya-Konya karayolunda yoğun kar yağışı sebebiyle çok sayıda araç yolda kaldı. Antalya'da diğer yandan şiddetli fırtına da hayatı olumsuz etkiliyor.

Bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı Antalya-Konya karayolunda trafiği durma noktasına getirdi. Akseki ilçesi Akçeşme mevkiinde etkili olan kar yağışına hazırlıksız yakalanan yüzlerce araç sürücüsü yolda kalırken çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bin 825 rakımlı Alacabel mevkiinde de araçların yolda kaldığı ve karayolları ekiplerinin yolu açık tutmak için büyük çaba sarf ettiği bildirildi.

Bölge Trafik ve jandarma ekipleri yolda kalan araç sürücülerine yardımcı olurken Antalya-Konya karayolu Akseki kavşağında da tedbir alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, Akseki üzerinden Konya istikametine gidecek olan tır ve benzeri uzun araçları dinlenme tesislerine yönlendirirken zinciri ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor.

Fırtına Da Etkili Oluyor


Gazipaşa ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağış ve fırtına nedeniyle inşaat halindeki 10 katlı binanın çatısı uçtu. Binada düşen çatı parçaları Zeliha Tuncer İmam Hatip Lisesi bahçesindeki kameriyelerin üzerine düşerek kullanılmaz hale getirdi.

Fırtınanın çatıyı yerinden söküp okul bahçesine uçurduğu anda inşaatta çalışan Ramazan Karsu, Öğlen çay molasında fırtınaya yakalandık. Yağış bir anda şiddetini artırdı. Fırtınayla birlikte bina bir anda sallandı. Çatı uçtu ve okulun bahçesine düştü dedi.


2.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!