Antalya'da 'Kesin Korunacak Hassas Bölgeler'

Haberler25 Temmuz 2019
1.8B OKUNMA
Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca daha önce, 1'inci, 2'nci, 3'üncü derece doğal sit alanı olarak ilan edilen bölgelerde tarama yaptırıldı. Üniversitelerdeki bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucu oluşturulan ekolojik bilimsel raporlara göre 16 alan ‘kesin korunacak hassas bölge’ listesine girdi.

Adı geçen bölgeler 1’inci, 2’nci, 3’üncü derece doğal sit alanı olarak adlandırılan bölgeler, ‘kesin korunacak hassas alanlar’, ‘nitelikli korunacak alanlar’ ve ‘sürdürülebilir alanlar’ olmak üzere 3 kategoriye ayrıldı.

'Nitelikli korunacak alanlar' ve 'sürdürülebilir alanlar' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ilan edilirken, 'kesin korunacak alanlar' Bakanlar Kurulu kararının ardından Cumhurbaşkanı imzasıyla resmi gazetede ilan edilmeye başlandı. Resmi gazetede 2016 yılından beri, 16 bölge 'kesin korunacak hassas bölge' ilan edildi.

Antalya Liste Başı 


Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri olan Antalya, kentteki 6 alanın hassas bölgeye alınmasıyla listede başı çekti. Listeye giren ilk bölge, 15 Ağustos 2016 tarihinde, Konyaaltı'ndan Kemer'deki Beldibi arasındaki kıyı bandı oldu. Listeye, Eylül 2017'de, Kumluca ilçesindeki Alakır Çayı girdi. Daha sonra sırasıyla Patara ve Yeşilköy, Fırnaz Koyu, Alanya Kalesi ve son olarak bu yıl son olarak 27 Haziran'da Kaş'taki Saklıkent Kanyonu da listeye girdi.


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!