Antalya'da Kuvvetli Rüzgar Ve Sağanak Etkili Oluyor

Haberler28 Kasım 2021
3.1B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar öğleden sonra etkisini gösterdi. Rüzgar nedeniyle Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu. Muratpaşa'da yer alan bir sitede ve sitenin yanında yer alan parktaki yaklaşık 20'ye yakın ağaç devrildi.

Meteorolojinin ‘turuncu kod’ ile uyardığı Antalya’da beklenen şiddetli yağış ve rüzgar, öğleden sonra etkili oldu. Kent genelinde aralıkla etkili olan yağmura sokakta yakalananlar sığınacak yer aradı. Yollarda oluşan su birikintileri ise seyir halindeki araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Konyaaltı Sahili’nde ise kuvvetli rüzgar nedeniyle dev dalgalar oluştu. Dalgalara ve rüzgara rağmen, az sayıda kişi geldikleri sahilde yürüdü.

Metrekareye 100 kilogram düşmesi beklenen yağmurun, yarın öğle saatlerine kadar kent merkezinde ve özellikle kentin doğu ilçelerinde etkili olması bekleniyor.


Dere Taştı

Yağmur, Antalya'nın doğu ilçelerinde etkisini sürdürüyor. Serik ilçesi Kadriye Mahallesinde Beşgöz Deresi, kuvvetli yağış nedeniyle taştı. Derenin taşmasıyla araçların geçtiği köprü de su altında kaldı. Belediye ekipleri derenin taşmasına neden olan pislikleri temizleyerek suyun akmasını sağladı.

Öte yandan, Aksu ilçesi Kundu Mahallesinde de yağış nedeniyle bazı tarlalar su altında kaldı.


Şiddetli Yağış ve Fırtına Ağaçları Devirdi

Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi’nde yer alan bir sitede ve sitenin yanında yer alan parkta yer alan yaklaşık 20’ye yakın ağaç devrildi. Devrilen ağaçlardan bazılarının köklerinden sökülerek; bazılarının ise kırılarak devrildiği görüldü.


Ağaçların devrilmesi sonucu sitede ve parkta maddi zarar meydana gelirken, bazı noktalarda ise yol trafiğe kapandı. Yoldan geçmek isteyen vatandaşlar alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı. Haber verilen belediye ekipleri ise ağaçlardan dolayı kapanan yolu açmak için çalışma başlattı.

Kaynak: DHA

 



3.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!