Antalya'da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Haberler29 Ocak 2019
7.1B OKUNMA
Paylaş

Meteoroloji, Antalya için 2 gün çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Çarşamba ve perşembe günleri meydana gelecek sağanak yağışlar ile birlikte Antalya kıyı bandında deniz üzerinde hortum oluşma riski ile yerel dolu yağışı ihtimali de bulunuyor.

    
''Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.01.2019 Çarşamba günü Muğla ve Antalya ile öğle saatlerinden sonra Mersin’de yerel olarak kuvvetli (Mersin’de 20-50 kg/m2, Antalya ve Muğla’da 40-80 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 
Perşembe günü de, Muğla, Antalya ve Mersin’deki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla kuvvetli (Mersin, Antalya merkez ve batısında 30-60 kg/m2, Muğla ile Antalya’nın doğu ilçelerinde 50-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 

Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat, yağış anında kısa süreli 80 km/saat) esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

 

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü 



7.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!