Antalya'da Ormanın İçindeki Şelale Ziyaretçilerin Akınına Uğruyor

Haberler26 Eylül 2019
5.9B OKUNMA
Paylaş

Dünya turizminin en önemli destinasyonlarından biri olan turizmin başkenti Antalya'da, Roma döneminden bu yana yerleşim alanı olarak kullanılan Döşemealtı ilçesinde ormanlık alanda saklı bulunan şelale, manzarası ile ziyaretçilerin uğrak mekanı haline geliyor.

Döşemealtı ilçesi Ekşili Mahallesi sınırlarında yer alan şelale, yaklaşık 50 metre yükseklikten Ekşili göletine akıyor. Bölge halkının yaz aylarında serinlemek için gittiği bir adres haline gelen şelale, fotoğraf tutkunları için de doğal plato niteliği taşıyor. Güzel manzaralar sunan şelale, yerli ve yabancı turistlerce keşfedilmeyi bekliyor. Ekşili Mahallesi Muhtarı İbrahim Aldemir, şelalenin eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Yöre Halkı 'Gizli Cennet' Olarak Adlandırıyor


Bölgenin "gizli cennet" olarak adlandırıldığını söyleyen Aldemir, "Keşfedilmemiş bir güzellik burada uyandırılmayı bekliyor. Bölge halkı olarak bu güzelliğin keyfini biz yaşıyoruz ancak yerli ve yabancı turistler tarafından da görülmesini istiyoruz. Çok güzel bir görselliği var, turizm açısından değerlendirilirse çok iyi olur" dedi.

Mahalle sakinlerinin bölgeye sahip çıktığını belirten Aldemir, orman içinde gizlenen güzelliğin Antalyalılar tarafından da çok iyi bilinmediğine vurgu yaptı. Şelaleyi keşfedenlerin buradan vazgeçemediğini belirten Aldemir, "Buraya bir gelen, güzelliği gören tekrar tekrar geliyor. Özellikle doğa tutkunlarının adresi oluyor" dedi.

 


Kaynak: AA


5.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!